Australienii încep căutările subacvatice pentru zborul MH 370

Australienii încep căutările subacvatice pentru zborul MH 370

Echipele australiene, cele care coordonează operaţiunile de căutare la care participă opt ţări, au anunţat că încep astăzi să caute epava zborului MH 370 şi sub apă, după ce toate eforturile s-au concentrat până acum pe căutări aeriene şi imagini din satelit.

Două nave folosesc acum echipamente de ultimă tehnologie pentru a încerca să găsească avionul, însă aria în care caută rămâne foarte extinsă şi bazată pe nimic altceva decât supoziţii.

Cele două nave, una din Marina Regală a Regatului Unit, şi una din forţele australiene, caută de-a lungul unei fâşii de 240 de kilometri, a declarat Angus Houston, fost comandant în forţele aeriene australiene, care conduce acum Centrul Comun de Coordonare din Australia.

Nava australiană, numită Scutul Oceanului, este echipată cu tehnologie TPL-25, adică un microfon subacvatic uriaş, care va încerca să capteze semnalele emise de aparatura de monitorizare a zborului (cutia neagră). Totodată, ea este dotată şi cu un sistem Bluefin-21, un robot subacvatic care poate scana fundul oceanului pentru a detecta orice rămăşiţă din epavă.

Însă aria în care au fost pornite căutările nu este bazată pe vreun indiciu nou, ci pe baza aceluiaşi soi de analiză (date radar, imagini din satelit şi alte informaţii) de la care a fost stabilită zona în care au fost demarate operaţiunile aeriene de căutare.

Aparatului Boeing 777 care efectua zborul MH 370 pe ruta Kuala Lumpur (Malaysia) - Beijing (China) a dispărut fără urmă pe 8 martie. Autorităţile continuă în forţă operaţiunile de căutare, depunând eforturi pentru a găsi aeronava înainte ca bateria cutiei negre să se epuizeze, ceea ce urmează să se întâmple pe 5 aprilie.

Deja în a patra săptămână, căutările nu au avut până acum rezultate, autorităţile bazându-se pe imagini din satelit şi fotografii făcute de la înălţime pentru a încerca să localizeze avionul, despre care se crede că a sfârşit pe fundul Oceanului Indian.

CITEŞTE MAI MULT

Cutiile negre ale zborului MH370, căutate în „ţinutul umbrei“. Noi imagini recente înregistrate prin satelit relevă prezenţa a 122 de obiecte într-o zonă de căutare din sudul Oceanului Indian, în care s-a prăbuşit zborul avionul care asigura zborul MH370, cu 239 de persoane la bord, pe 8 martie, a anunţat miercuri Malaysia, relatează AFP. Cutiile negre ale zborului MH370, căutate într-o zonă numită de navigatori "ţinutul umbrei".

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „Această funcție revine prin tradiție Statelor Unite” / Băsescu dezvăluie că nu România l-a propus pe Mircea Geoană la NATO!

5 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?