Austria, spre o întărire a controalelor la frontierele sale, în special cu Slovacia (ministru)

Austria, spre o întărire a controalelor la frontierele sale, în special cu Slovacia (ministru)

Austria vrea întărirea controalelor la frontierele sale, în special cu Slovacia, după o creștere, de la începutul anului 2017, a numărului de migranți ce încearcă să intre în țară, a declarat miercuri ministrul austriac al Apărării, Hans-Peter Doskozil, transmite AFP.

"Observ o tendință a migranților ilegali de a utiliza Slovacia" ca țară de trecere, a subliniat ministrul, citat de cotidianul Kurier în ediția sa online.

El a precizat că 299 de migranți au fost interceptați, de la începutul anului, în statul Austria Inferioară, care se învecinează cu Slovacia și Republica Cehă.

În schimb, 174 de migranți au fost interceptați în Burgenland, a cărui frontieră cu Ungaria a fost până în prezent zona unde se concentrau controalele.

Numeroși migranți intră în Austria venind din Slovacia cu trenul, a relevat Doskozil, apreciind că sunt necesare mai multe controale la bordul trenurilor. O sută de soldați ar putea fi puși la dispoziție pentru a participa la acestea, a subliniat el.

În vestul țării, 292 de persoane au fost interceptate de la începutul anului în Tirol, dar majoritatea au fost retrimiși în Italia, de cealaltă parte a frontierei.

"Nu există decât 25 de cereri de azil în Tirol. Retrimiterea (migranților) funcționează", a adăugat ministrul, subliniind că Austria trebuie să rămână vigilentă și în ce privește situația din pasul Brenner.

Ministrul Apărării, Hans-Peter Doskozil, și ministrul de Interne, Wolfgang Sobotka, vor prezenta în următoarele zece zile o serie de măsuri pentru întărirea controalelor, a mai indicat cotidianul menționat, citat de AFP.

Austria va găzdui, pe 8 februarie, o reuniune a miniștrilor de Interne și ai Apărării din țările Europei centrale.

În 2015, un număr record de 90.000 de solicitări de azil a fost înregistrat în Austria, atunci când sute de mii de migranți, dintre care mulți fugeau de războiul din Siria, au traversat Balcanii în direcția Germania, cu precădere.

Austria a stabilit controale la frontiere și a ridicat bariere pentru a stopa acest aflux. În 2016, cererile de azil au scăzut la jumătate.

AGERPRES/ (AS — autor: Vicențiu Purcărea, editor online: Adrian Dădârlat)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Foarte interesante amănunte...

2 CTP / „Juriul de la Chișinău a acordat zero puncte României. Ce ziceți de asta?”

3 ULTIMA ORĂ Un general american anunță că Rusia ia în considerare capitularea în războiul împotriva Ucrainei

4 Aviația tactică a Rusiei a dispărut din Ucraina. De ce oare?

5 Notă internă strict secretă a FSB: Agenții ruși „cred că Putin este bolnav în faza terminală”