Avem DOCUMENTUL integral care-l ÎNGROAPĂ pe Toader. Amănunte INCENDIARE!

Avem DOCUMENTUL integral care-l ÎNGROAPĂ pe Toader. Amănunte INCENDIARE!

Avem DOCUMENTUL integral care-l îngroapă pe Toader.  Cum a ajuns ordonanța de clasare a lui Iohannis în dosarul de candidatură al procurorului general Augustin Lazăr, deși ea a fost semnată de un alt procuror, Cristian Lazăr.
 
La dosarul de candidatură al lui Augustin Lazăr din 2016 de la Ministerul Justiţiei ar fi fost inserate şi două ordonanţe de clasare date lui Klaus Iohannis, au explicat pentru G4Media.ro  surse judiciare. Una este cea dată de procurorul Cristian Lazăr de la Parchetul general  din septembrie 2014 şi o alta emisă de procurorul Iustin Bic de la Parchetul Curţii de apel Alba, care viza o bucată disjunsă din dosarul clasat de Cristian Lazăr.

 Întrebarea ar fi cum au ajuns cele două clasari care îl privesc pe Iohannis în dosarul de candidatură al lui Augustin Lazăr din 2016. La acea dată, Augustin Lazăr era procurorul general al PCA ALBA. Potrivit unor surse, ar fi vorba de eroare de grefă. Aşa s-ar explica faptul că cele două clasări ar fi ajuns la dosarul de candidatură al lui Augustin Lazăr de la Ministerul Justiţiei.

Documentul integral: ordonanță de clasare, dosar Klaus Iohhanis

Ministerul Justiției a susținut miercuri seara, într-un comunicat postat pe site, că în dosarul de numire a lui Augustin Lazăr în funcția de procuror general, dosar aflat la Ministerul Justiției, ”s-a identificat o Ordonanță de clasare pentru un dosar deschis în anul 2013 pe numele primarului Municipiului Sibiu de la acea dată, domnul Klaus Werner Iohannis”. Toader nu a făcut public documentul, dar a precizat că a cerut CSM acordul pentru publicarea documentului.

Reamintim că CSM l-a contrazis săptămâna trecută pe ministrul Tudorel Toaderşi a negat că la dosarul lui Lazăr ar fi fost depusă o astfel de ordonanţă de clasare dată de Lazăr lui Iohannis. CSM a răspuns unei solicitări a procurorului general, care a cerut oficial o copie după ordonanța de clasare care ar fi atașată la dosar, iar CSM a răspuns că nu a identificat un astfel de document.

Reamintim că dosarul de numire a fost trimis la Administrația Prezidențială de ministrul Justiției de la acel moment, Raluca Prună. Prună a răspuns printr-un mesaj pe Facebook acuzațiilor aduse de Toader săptămâna trecută, dar nu a atins chestiunea ordonanței de clasare.

Nu e clar în acest moment cine a pus la dosar ordonanța de clasare invocată de ministrul Tudorel Toader.

Comunicatul Ministerului Justiției nu precizează nici un moment cine este procurorul care a semnat Ordonanța de clasare. Dimpotrivă, în penultimul paragraf al comunicatului se arată că ”Autorul ordonanței de clasare a fost numit de către președintele în funcție, conform art. 54 alin (3) din Legea 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, la propunerea ministrului justiției, într-o funcție de procuror de rang înalt”


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...