Avion de patrulare norvegian, interceptat de un MiG-31 rus deasupra Mării Barents

Avion de patrulare norvegian, interceptat de un MiG-31 rus deasupra Mării Barents

Rusia a trimis marți un avion militar MiG-31 să intercepteze un avion de patrulare norvegian care zbura de-a lungul frontierei cu Rusia, deasupra Mării Barents, a anunțat Ministerul Apărării de la Moscova, citat de agențiile de presă ruse, potrivit Reuters.

Ministerul citat a menționat că forțele aeriene ruse au identificat avionul norvegian ca fiind un model antisubmarin P-3 Orion și că acesta și-a închis transponderul în timpul zborului.

Referitor la acest incident, armata norvegiană a declarat că avionul Orion zbura în spațiul internațional de deasupra Mării Barents și că este normal ca avioanele militare să aibă transponderele închise.

De asemenea, autoritățile militare de la Oslo au precizat că avioane militare norvegiene zboară în zona respectivă de 'câteva ori pe săptămână'.

Anterior, în cursul zilei de marți, un avion rus Su-27 a interceptat un bombardier american B-52 deasupra Mării Baltice, în apropierea graniței cu Rusia.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro