AVION DISPĂRUT. Speranţe minime de descoperire a cutiilor negre

AVION DISPĂRUT. Speranţe minime de descoperire a cutiilor negre

AVION DISPĂRUT. Speranţe minime de descoperire a cutiilor negre

AVION DISPĂRUT. Nava australiană Ocean Shield, care a plecat luni seară din Perth, este echipată cu o sondă de 35 de kilograme ataşată la capătul unui cablu, pentru a capta semnalele acustice transmise de cutiile negre.

"În cel mai bun caz, baliza cutiilor negre rezistă aproape o lună înainte de a înceta să emită semnalele. Ne aflăm foarte aproape de acel moment", a declarat Angus Houston, şeful centrului de coordonare a căutărilor care se desfăşoară în largul Australiei, cu participarea unor echipe din opt ţări.

În acelaşi timp, 14 avioane se aflau vineri în continuare în misiune, încercând să descopere eventuale fragmente aparţinând avionului Boeing 777, în condiţiile în care niciun obiect nu a fost descoperit până în prezent.
Imagini furnizate de sateliţi au surprins săptămâna trecută sute de obiecte plutind, însă ulterior s-a descoperit că niciunul nu aparţinea avionului dispărut.

Avionul Boeing 777 a dispărut la 8 martie, cu 239 de persoane la bord. Malaysia a anunţat oficial la 25 martie că "aparatul s-a prăbuşit la sud de Oceanul Indian".

Zborul MH370 plecat din Kuala Lumpur spre Beijing şi-a schimbat din motive necunoscute traseul de zbor, îndreptându-se spre vest, survolând Malaysia, spre strâmtoarea Malacca. Din acel moment, avionul nu a mai fost detectat de aparatele radar.

Nava Ocean Shield este însoţită de un vas aparţinând Royal Navy, care participă, de asemenea, la operaţiunile de căutare a cutiilor negre. Nava australiană transportă la bord o dronă submarină, care poate studia fundul Oceanului.
Căutările se anunţă însă de durată şi dificile, în contextul în care zona este vastă, iar sonarul american este necesar să fie tractat cu viteza de cinci kilometri pe oră, pentru a putea detecta semnale.

Între timp, liderul opoziţiei din Malayisia, Anwar Ibrahim, a acuzat Guvernul că ascunde informaţii privind zborul MH370, afirmând că radarul malaysian ar fi trebuit să detecteze orice schimbare de traseu.

El a apreciat drept "inacceptabil şi imposibil de crezut" ca avionul să traverseze "cel puţin patru" provincii malaysiene fără să fie detectat. "Cred că Guvernul ştie mai mult despre acest lucru", a adăugat el, într-un interviu pentru cotidianul britanic Daily Telegraph.

Sursa: realitatea.net


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 O dezvăluire care dă de gândit / „Din păcate, nu am avut ocazia să-l cunosc pe Zelensky în persoană. Probabil că are alte lucruri de făcut”

4 Voi vedeți ce le fac ucrainenii rușilor?

5 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?