Avionul-ambulanță german care l-a preluat pe Navalnîi a plecat vineri noapte spre Berlin

Avionul-ambulanță german care l-a preluat pe Navalnîi a plecat vineri noapte spre Berlin

Aflat încă în comă, Alexei Navalnîi a plecat în noaptea de vineri spre Germania pentru a fi tratat la Berlin, după o zi în care apropiații opozantului rus au acuzat autoritățile rusești că încearcă să blocheze plecarea acestuia din spitalul din orașul siberian Omsk.

Viața lui Navalnîi nu este în pericol imediat, el fiind în comă indusă, iar creierul său fiind în stare stabilă, au spus medicii din Omsk, potrivit Reuters.

Navalnîi a fost dus la aeroportul din Omsk la câteva minute după miezul nopții, iar avionul a decolat după aproximativ două ore.

Purtătoarea de cuvânt a opozantului rus, Kira Yarmish, a spus că Yulia, soția acestuia, s-a urcat și ea în avion



Spitalul rus unde a fost internat opozantul numărul 1 al lui Vladimir Putin, Alexei Navalnîi, și-a dat acordul vineri seară pentru externarea acestuia, afirmând că starea sa este de acum "stabilă", în condițiile în care un avion închiriat de un ONG german îl aștepta la aeroportul din Omsk.

Avionul german a ajuns, vineri dimineață, în siberian Omsk, pentru a-l transfera la un spital din Berlin pe Navalnîi. Medicii ruși nu au vrut, inițial, să-l lase să plece, spunând că mutarea i-ar pune viața în pericol. Kira Yarmysh, a acuzat că se trage de timp până dispar urmele otrăvirii.

Oficialii Ministerului Sănătății din regiunea siberiană unde Alexei Navalnîi este spitalizat au anunțat vineri după-masa că un laborator al poliției a descoperit o substanță chimică de natură industrială în părul și pe mâinile criticului Kremlinului.

Medicul-șef al spitalului siberian a declarat că Navalnîi a fost diagnosticat cu o boală metabolică provocată de nivelul redus al glicemiei. Murakhovsky a adăugat că pe degetele și hainele opozantului rus au fost găsite urme desubstanțe chimice industriale.
 


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”