Avocată din Baroul Dâmbovița, condamnată pentru trafic de influență

Avocată din Baroul Dâmbovița, condamnată pentru trafic de influență

O avocată din cadrul Baroului Dâmbovița a fost condamnată, pe fond, la o pedeapsă de trei ani de închisoare cu suspendare într-un dosar în care este acuzată că a pretins și primit bani pentru a determina un judecător să pronunțe o anumită soluție într-un dosar.

Potrivit portalului instanțelor de judecată, Curtea de Apel Ploiești s-a pronunțat în dosarul în care avocata Elena Crina Ioniță a fost trimisă în judecată pentru trafic de influență. Astfel, inculpata a fost condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare, termenul de supraveghere stabilit de magistrați fiind de trei ani.

De asemenea, instanța a aplicat inculpatei pedeapsa complementară a interzicerii unor drepturi pentru o perioadă de doi ani, între care dreptul a exercita profesia de avocat de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunii reținută în sarcina sa.

Conform deciziei postate pe portalul instanțelor, Curtea de Apel Ploiești a dispus confiscarea de la Elena Crina Ioniță, în folosul statului, a sumei de 22.235 lei, obținută din comiterea infracțiunii și a obligat-o pe aceasta la plata sumei de 6.000 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

Hotărârea poate fi atacată cu apel în termen de zece zile de la comunicare.

Elena Crina Ioniță a fost trimisă în judecată de DNA Ploiești în noiembrie 2015, ea fiind acuzată că în lunile mai și septembrie 2014, în calitate de avocat, a pretins și primit de la un martor denunțător, în două rânduri, câte 2.500 euro, iar la data de 11 noiembrie 2015 a mai pretins de la aceeași persoană, pentru sine sau pentru altul, suma de 5.000 euro.

"În schimbul acestor sume de bani, inculpata a lăsat să se creadă că are influență și a promis că va determina un magistrat — judecător din cadrul Tribunalului Dâmbovița, să pronunțe o soluție favorabilă într-un dosar care-l privea în mod direct pe martorul denunțător", arăta DNA într-un comunicat emis la acel moment.

DNA informa, totodată, că în cauză, se desfășoară acte de urmărire penală și față de alte persoane.

AGERPRES/ (AS—autor: Anamaria Toma, editor: Irina Poenaru, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria