Badea afirmă că s-a decis prin vot ca presa să nu fie în sală la ședința Comisiilor de buget

Badea afirmă că s-a decis prin vot ca presa să nu fie în sală la ședința Comisiilor de buget

Membrii Comisiilor de buget au decis prin vot ca ședința de miercuri, în care au fost audiați reprezentanți ai ANAF și ai unor ministere cu privire la rectificările bugetare pozitive de anul trecut, să aibă loc fără presă în sală, iar acest lucru s-a făcut conform Regulamentului, a declarat președintele Comisiei pentru buget de la Camera Deputaților, Leonardo Badea.

"O parte din date sunt publice, deci avem acces la ele. Este o comisie de audieri, noi avem transparență și întotdeauna vom face declarații după ședință și vom prezenta. Am făcut acest lucru, ședință fără presă, prin votul comisiei. Noi vom prezenta un raport public. Audierea s-a făcut conform Regulamentului, așa cum a stabilit comisia, s-a votat în comisie ca ședința să fie fără accesul presei în sală. Am stabilit că punem un set de întrebări, am stabilit că vom ieși public cu un raport, am stabilit că această discuție trebuie să fie în cadrul comisiei, a fost dreptul comisiei să stabilească acest lucru", a spus Badea la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că membrii celor două comisii nu au nimic de ascuns și că ședința de miercuri nu a fost una secretă.

"Presa a fost prezentă la început și la final, la declarații, și fiți convinși că aveți toată deschiderea noastră pentru a vă prezenta tot ce am discutat în cadrul comisiei", a arătat Badea.

La rândul său, președintele Comisiei pentru buget de la Senat, Viorel Arcaș, a subliniat că unii dintre cei audiați "se inhibă la anumite întrebări, cu presa de față".

El a menționat că la începutul fiecărei ședințe a comisiilor se va supune la vot dacă presa rămâne în sală sau nu.

Ședința Comisiilor de buget-finanțe din Camera Deputaților și Senat, care analizează rectificarea bugetului pe 2016, s-a desfășurat miercuri în absența presei, la discuții fiind prezent vicepreședintele ANAF Doru Dudaș.

Membrii celor două comisii au votat, la începutul ședinței, ca presa să nu fie prezentă la discuții.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”