Barna nu exclude o eventuală susţinere a candidaturii lui Cioloş la prezidenţiale

Barna nu exclude o eventuală susţinere a candidaturii lui Cioloş la prezidenţiale

USR nu exclude posibilitatea de a-l susţine pe preşedintele PLUS, Dacian Cioloş, drept candidat la preşedinţia României, dacă va forma o alianţă cu această formaţiune politică, a precizat duminică liderul USR, Dan Barna.

Dacă nu va forma nicio alianţă politică pentru prezidenţiale, USR va avea candidat propriu.

Întrebat dacă USR îl va susţine pe fostul premier Dacian Cioloş într-o candidatură pentru preşedinţia României, Dan Barna a spus: "Aceasta este o decizie care ar putea fi luată de un comitet politic la momentul respectiv, dacă vom ajunge în situaţia acelei decizii".

Barna a precizat că este de acord cu Dacian Cioloş, care a declarat sâmbătă că PLUS trebuie să redea "consistenţă" mandatului preşedintelui, nu doar prin candidatul pe care o să îl propună, ci şi prin modul în care vede restructurarea statului.

"Instituţia preşedintelui, atribuţiile ei trebuie definite astfel încât să conteze şi să reflecte faptul că preşedintele este omul cu cea mai mare legitimitate democratică din statul român", a spus Dan Barna.

USR ia în calcul şi să aibă un candidat propriu la prezidenţiale, dacă nu va forma nicio alianţă electorală.

"Eu văd USR-ul ca un partid care va conta în toate alegerile care contează. Vom avea candidat propriu la Preşedinţie, în funcţie de structura politică pe care o vom avea înaintea acelor alegeri. Dacă vom fi într-o alianţă, vom alege un candidat al acelei alianţe, dacă USR va merge singur, vom avea un candidat al partidului", a explicat Barna.

USR a discutat în acest week-end, la Sibiu, despre strategia la europarlamentare. La această întâlnire au fost prezenţi aproape 600 membri USR, potrivit lui Dan Barna. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa