Barna: Opoziţia preşedintelui de a nu deveni notarul lui Liviu Dragnea este una aşteptată de societate

Barna: Opoziţia preşedintelui de a nu deveni notarul lui Liviu Dragnea este una aşteptată de societate

Preşedintele USR, Dan Barna, consideră că poziţia preşedintelui Klaus Iohannis în privinţa remanierii unor miniştri, "de a nu deveni notarul lui Liviu Dragnea", era aşteptată de societate.

"PSD aruncă în derizoriu soarta României schimbând miniştri efectiv după propriile interese. În total, PSD a schimbat 3 premieri în 2 ani, de asemenea peste 60 de miniştri. Prin circul televizat al demisiilor, acest 'partid unic' nu face altceva decât să continue să se joace cu soarta românilor. PSD nu guvernează România, PSD asigură poliţe şi decapitează Opoziţia. În acest context, opoziţia preşedintelui de a nu deveni notarul lui Liviu Dragnea este una, consider eu, aşteptată de societate. Dacă vă amintiţi, a doua zi după remaniere, am spus că dna. Vasilescu nu are nicio legătură cu Ministerul Transporturilor şi acum vedem că trebuie să aibă o legătură cu Ministerul Dezvoltării", a scris joi pe Facebook Dan Barna.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat joi că nu va mai exista nicio schimbare de miniştri în această săptămână, iar noua propunere de remaniere a PSD va fi analizată după Ziua Naţională.

"Am primit astăzi, la două zile după remanierea guvernamentală, o propunere de remaniere guvernamentală. Acest lucru nu este de bun augur. Avem guverne PSD-ALDE de nici doi ani. (...) Lucrurile merg foarte prost în privinţa guvernării. PSD este deja la al treilea Guvern în nici doi ani. Au fost schimbate enorm de multe persoane pe poziţiile de ministru. I-am numărat, nu o să vă vină să credeţi, sunt 70 de politicieni care au fost sau sunt acum miniştri în aceste guverne", a declarat Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Întrebat dacă va lua act de demisia lui Lucian Şova de la Transporturi, el a răspuns că până după 1 Decembrie nu se va schimba nimic şi că aceste lucruri vor fi discutate după această dată.

Iohannis a subliniat că prin refuzul de a semna remanierea şi de a lua act de demisia lui Şova nu va bloca activitatea Guvernului.

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a anunţat miercuri, la finalul şedinţei Comitetului Executiv Naţional al PSD, că Lia Olguţa Vasilescu este propunerea PSD pentru portofoliul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice iar Mircea Drăghici, pentru funcţia de ministru al Transporturilor. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…