Băsescu, la Digi24: N-a existat în Europa, cred, în ultimii 30 de ani un președinte ales cu 65%. „Oamenii din PSD, de regulă, sunt lași. Când le tragi una peste fălci se gudură”

Băsescu, la Digi24: N-a existat în Europa, cred, în ultimii 30 de ani un președinte ales cu 65%. „Oamenii din PSD, de regulă, sunt lași. Când le tragi una peste fălci se gudură”

Băsescu, la Digi24.ro: N-a existat în Europa, cred, în ultimii 30 de ani un președinte ales cu 65%. „Oamenii din PSD, de regulă, sunt lași. Când le tragi una peste fălci se gudură”.

Traian Băsescu a făcut, luni seară, la Digi24, o analiză a rezultatului alegerilor prezidențiale și situația din PSD. „Avem rege!”, a exclamat fostul președinte. El a adăugat că președintele Iohannis poate să protejeze Guvernul Orban prin scorul obținut, iar ce se va întâmpla în PSD va fi „o răzbunare ieftină”. 

„Avem rege! La acest procentaj, Iohannis este unsul lui Dumnezeu, nu numai al poporului. N-a existat în Europa, cred, în ultimii 30 de ani un președinte ales cu 65%, cu excepția domnului Iliescu, care în 92 a obținut o astfel de performanță. Este un scor zdrobitor care pune sub semnul întrebării chiar capacitatea întregului PSD de a mai face performanță politică în România”, a spus Traian Băsescu, la Digi24.

„Nu-i treaba președintelui șantierul. Și dacă ar fi avut 90%, nu președintele face autostrăzi, căi ferate, regularizări de râuri. Le face guvernul. Ce poate face, însă, președintele; prin scorul pe care l-a obținut, a dobândit o influență extraordinară atât asupra partidelor cât și în relația cu populația. Atunci, președintele ar putea să se așeze între opoziția pesedistă și guvern să-l protejeze până când se consolidează și să-i creeze condiții să nu mai aștepte să lanseze marile proiecte după alegeriel din toamna anului 2020, ci să înceapă acum, ar avea un ciclu de cinci ani în care ar pytea să se vadă eficiența guvernului Orban”, a subliniat el.

Traian Băsescu spune că nu vor fi alegeri anticipate, dar că Guvernul Orban trebuia să aibă deja emise ordonanțele de urgență pentru alegerea primarilor în două tururi.

Băsescu, despre PSD: Așa cum este doamna Dăncilă este mai onestă și mai inteligentă decât fiecare dintre ei

În plus, în ceea ce privește situația de la PSD, Traian Băsescu a spus că „oamenii din PSD, de regulă, sunt lași. Când le tragi una peste fălci se gudură”.

„Reprezentativ pentru ei este Ponta, ori de câte ori a fost o tensiune a abandonat. Au o lașitatea să nu-și asume, toți cei care se pretind a fi lideri ai PSD, dau vina pe Dăncilă și încearcă să se ascundă sub eșecul lui Dăncilă fără a recunoaște că, în primul rând, este eșecul lor. La Vrancea n-a fost Dăncilă președinte de organizație, la Olt, la Suceava, la Botoșani, la Iași, la Vaslui n-a fost Dăncilă, iar acum vin în frunte cu Ciolacu să-i ia capul pentru vinovăție doamnei Dăncilă. Așa cum este doamna Dăncilă, subliniez, așa cum este doamna Dăncilă este mai onestă și mai inteligentă decât fiecare dintre ei. Vă dați seama care e nivelul în PSD dacă doamna Dăncilă este cea care îi reprezintă din toate punctele de vedere”, a spus fostul președinte.

„Vor face o răzbunare ieftină, vor crede că au luat măsuri, dar ei nu mai au oameni capabili să fie lideri, iar vremea PSD a trecut, va deveni un partid mediu. Marea problemă a PSD este că la ei nu mai vin oameni de valoare. Generațiile de politiceni au trecut la PSD, iar înlocuirea se face cu mediocrități de tip Ciolacu, doamne cu strigături de tip Olguța Vasilescu sau soțul dânsei. E nivel scăzut, nivel de strigători de (Partidul) România Mare, iar un partid nu se poate reface fără lideri credibili. N-au crescut lideri, au îndepărtat tot ce a fost valoros ca să rămână niște mediocri la frâiele partidului, iar astăzi suportă consecințele”, a mai spus Traian Băsescu.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Dovada măcelului din Ucraina / Ultimul a fost produs în 1961! / Da, Rusia chiar a scos de la „naftalină” depășitele tancuri sovietice T-62

2 „Unde-s şobolanii în timp ce cei săraci luptă şi mor pentru Ucraina? Au fugit în ţări străine cu tot cu bogăţiile furate în Ucraina?”

3 ULTIMA ORĂ Prima evaluare independentă a pierderilor suferite de ruși în Ucraina!

4 Sunt „carne de tun”? / Soldații din „republicile populare” protestează contra comandanților ruși

5 Ucrainenii l-au ucis pe „comandantul Tik Tok”