Băsescu: Primul lucru pe care ar trebui să-l constate președintele este că sunt probleme majore în justiție

Băsescu: Primul lucru pe care ar trebui să-l constate președintele este că sunt probleme majore în justiție

Fostul președinte Traian Băsescu a afirmat, marți, că actualul șef al statului, Klaus Iohannis, ar trebui să constate că "sunt probleme majore în justiție".

 "Primul lucru pe care cred că ar trebui (...) să-l constate președintele este că sunt probleme majore în justiție. Și problema majoră de unde pleacă? Pe de o parte, setea de putere. Pe de altă parte, (...) cei mai mulți procurori din CSM s-au strâns în spatele doamnei Kovesi gata să taie capul Inspecției (Inspecția Judiciară — n.r.), care a constatat nereguli la DNA, ceea ce înseamnă că relația este cumva putredă și, aici, președintele trebuie să meargă la CSM, să-și (...) exprime punctul de vedere", a declarat Băsescu, la TVR 1.

În opinia sa, "sunt multe dosare făcute fără probe și oameni condamnați fără probe".

"Domnul președinte Iohannis greșește continuând mesajul fără echivoc pe care l-am avut eu timp de 10 ani. (...) O țară nu poate suporta 20 de ani de mesaj unic. Ăsta a fost mesajul meu: 'Justiția are dreptate, nu vă atingeți de ea!'. (...) După 10 ani, în care acest mesaj a intrat în conștiința justiției, (...) după 10 ani în care s-au dat legi care au făcut din justiție o instituție de neatins de politic, nu poți să mergi în continuare cu același mesaj. (...) România trebuia să lupte împotriva corupției, dar (...) cred că, după 10 ani de consolidare a justiției, a venit timpul să te uiți cinstit în interiorul ei (...) și să constați că sunt destule probleme", a mai spus Băsescu.

Totodată, întrebat cum comentează afirmațiile președintelui Iohannis referitoare la nevoia de "implicare civică maximă", Băsescu a răspuns: "Nu așa se conduce, cu oameni în stradă. Cred că greșește, nu mai avem nevoie de asta, ci avem nevoie de soluționarea problemelor".

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Ultimele informații din sondaje / PNL este pe trend crescător / PSD băltește la 25 / 26% / Mari emoții în zona partide…

2 VIDEO Drumul Expres Craiova - Pitești / Imagini din dronă cu tronsonul unde românii de la UMB lucrează în forță

3 Așa o fi? Judecați voi!

4 FOTO Ea este mama Antoniei / Bunica Denise Iacobescu, la 53 de ani

5 Un jeg / „A mințit cu nerușinare” / Acuzaţii grele la adresa lui Dumitru Coarnă, viitor parlamentar PSD