Băsescu,despre Toader: Mă întreb dacă va fi capabil să încalce legea pentru a da satisfacție celor care l-au numit

Președintele PMP, senatorul Traian Băsescu, a afirmat, legat de nominalizarea lui Tudorel Toader la Justiție, că există un avantaj, întrucât acesta "știe carte", dar se întreabă totodată dacă Toader "va fi capabil să încalce legea pentru a oferi satisfacție celor care l-au numit'.

"Aflând despre nominalizarea domnului Tudorel Toader la Justiție, nu pot să nu mă întreb dacă va fi capabil să încalce legea pentru a da satisfacție celor care l-au numit. Există însă un avantaj ce nu poate fi contestat prin nominalizarea lui Tudorel Toader la justiție: în mod cert, știe carte", a scris Traian Băsescu pe Facebook.

Președintele PMP reamintește de episodul petrecut în vara anului 2012, când Toader, în calitate de judecător la CCR, a făcut opinie separată, considerând că președintele trebuie demis.

"Îmi aduc aminte încercarea disperată a judecătorului Curții Constituționale Tudorel Toader, din vara anului 2012, după desfășurarea referendumului de suspendare.

Atunci, judecătorul din Iași a făcut opinie separată, încercând mistificarea rezultatului de la urne și susținând ca Președintele României trebuie demis, în condițiile în care, la vot, se prezentaseră doar 46 la sută din electori, și nu 50 la sută plus unu, așa cum cerea Legea Referendumului în mod expres. Pentru mine a fost clară înregimentarea judecătorului constituțional în corul pesedisto-liberal, condus de Ponta și Antonescu, autori ai unei lovituri de stat care a îngrijorat lumea occidentală și a decredibilizat România. Nu am dubii că poziția judecătorului era puternic influențată de sponsorul sau politic, Relu Fenechiu", mai afirmă Băsescu.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Dăncilă la DNA? Ițele scandalului Tarom duc la vârful guvernului și PSD! „Cuc s-a dus la ordin acasă la direct…

2 Info / Gâdea, notificat de noua șefă a Parchetului European să achite daunele morale de 300.000 de lei

3 Dăncilă, la DNA! Documentul care aruncă în aer PSD! Dragnea o reclamă pe Dăncilă că a fraudat banii UE și nu i…

4 Ce au convenit Orban și Iohannis la ședința de azi. Favoriții momentului la ministerele Justiției, Internelor,…

5 Nou scandal în PSD! Păcăliții vor să dea în judecată partidul! Dăncilă a aprobat ca doar Plumb să primească ba…

recomandări

Te ia DNA: Mihali Gavril

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cel mai spectaculos sport revine cu un super video