Băsescu,despre Toader: Mă întreb dacă va fi capabil să încalce legea pentru a da satisfacție celor care l-au numit

Băsescu,despre Toader: Mă întreb dacă va fi capabil să încalce legea pentru a da satisfacție celor care l-au numit

Președintele PMP, senatorul Traian Băsescu, a afirmat, legat de nominalizarea lui Tudorel Toader la Justiție, că există un avantaj, întrucât acesta "știe carte", dar se întreabă totodată dacă Toader "va fi capabil să încalce legea pentru a oferi satisfacție celor care l-au numit'.

"Aflând despre nominalizarea domnului Tudorel Toader la Justiție, nu pot să nu mă întreb dacă va fi capabil să încalce legea pentru a da satisfacție celor care l-au numit. Există însă un avantaj ce nu poate fi contestat prin nominalizarea lui Tudorel Toader la justiție: în mod cert, știe carte", a scris Traian Băsescu pe Facebook.

Președintele PMP reamintește de episodul petrecut în vara anului 2012, când Toader, în calitate de judecător la CCR, a făcut opinie separată, considerând că președintele trebuie demis.

"Îmi aduc aminte încercarea disperată a judecătorului Curții Constituționale Tudorel Toader, din vara anului 2012, după desfășurarea referendumului de suspendare.

Atunci, judecătorul din Iași a făcut opinie separată, încercând mistificarea rezultatului de la urne și susținând ca Președintele României trebuie demis, în condițiile în care, la vot, se prezentaseră doar 46 la sută din electori, și nu 50 la sută plus unu, așa cum cerea Legea Referendumului în mod expres. Pentru mine a fost clară înregimentarea judecătorului constituțional în corul pesedisto-liberal, condus de Ponta și Antonescu, autori ai unei lovituri de stat care a îngrijorat lumea occidentală și a decredibilizat România. Nu am dubii că poziția judecătorului era puternic influențată de sponsorul sau politic, Relu Fenechiu", mai afirmă Băsescu.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Orban a primit ce-a meritat!

2 Așa o fi?

3 VIDEO Ce nu s-a văzut la TV la Congresul PNL

4 VIDEO Dan Barna, atacuri în rafală: Cuvântul care îl definește pe Cioloș e „Sistem”

5 Cine este escrocul de talie mondială arestat la Cluj și extrădat în SUA