BEC: O persoană poate candida în București pentru un singur consiliu local de sector și pentru CGMB

BEC: O persoană poate candida în București pentru un singur consiliu local de sector și pentru CGMB

O persoană poate candida în București pentru un singur consiliu local de sector și pentru Consiliul General al Capitalei și numai pentru o singură funcție de primar, fie al unui sector, fie al municipiului, potrivit unei hotărâri a Biroului Electoral Central.

BEC a adoptat în ședința de marți hotărârea privind aplicarea dispozițiilor art. 7 alin. 4 și 5 din Legea 115/2015 pentru alegerea autorităților administrației publice locale, pentru modificarea Legii administrației publice locale 215/2001, precum și pentru modificarea și completarea Legii 393/2004 privind statutul aleșilor locali.

Partidele politice, alianțele electorale, organizațiile cetățenilor aparținând minorităților naționale și candidații independenți pot depune în scris candidaturile pentru consiliile locale, primari și consiliile județene începând de luni, 11 aprilie.

Potrivit calendarului alegerilor locale, depunerea candidaturilor va avea loc cel târziu până pe 26 aprilie. Candidaturile vor rămâne definitive la 4 mai.

De asemenea, până cel târziu 12 aprilie trebuie comunicat de către AEP numărul de alegători rezultat din Registrul electoral și din listele electorale complementare.

BEC a înregistrat 81 de semne electorale ale partidelor politice, alianțelor politice, electorale și organizațiilor cetățenilor aparținând minorităților naționale locale.

De asemenea, BEC a respins semne electorale propuse de Partidul Alternativa de Vest, Partidul Sebeșul Verde, Partidul Vrancea Noastră, Partidul Maramureșenilor, Partidul 200 pentru București, Partidul Nostru și Partidul Mândri că suntem Arădeni, dar și însemnul electoral al candidatului independent Ciprian Ciucu.

Campania electorală pentru alegerile locale va începe pe 6 mai și se va încheia pe 4 iunie, la ora 7,00.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria