BEJ Alba: Ștampilele de control confecționate greșit - o eroare materială care nu este de natură a influența procesul electoral

BEJ Alba: Ștampilele de control confecționate greșit - o eroare materială care nu este de natură a influența procesul electoral

Biroul Electoral de Circumscripție (BEC) Nr. 1 Alba, întrunit în ședință timp de mai multe ore sâmbătă seara, a apreciat că greșeala în ceea ce privește numărul circumscripției de pe ștampilele de control distribuite unui număr de 390 de secții de votare este "o eroare materială care nu este de natură a influența procesul electoral".

* LIVE UPDATE Alegeri parlamentare 2016

Birourile secțiilor de votare din județul Alba, cu excepția municipiului Alba Iulia, vor întocmi duminică dimineața, înainte de începerea votării, un proces verbal în care se va consemna eroarea de pe amprenta ștampilei de control cu privire la numărul circumscripției electorale, care va fi semnat de către toții membrii acestora, a decis Biroul Electoral Județean BEC Nr. 1 Alba.

Pe procesul verbal va fi aplicată ștampila de control, aceasta urmând să fie utilizată apoi în procesul electoral. Procesul verbal va fi predat în original BEC Nr. 1 Alba.

Practic, eroarea a fost înregistrată pe toate ștampilele de control distribuite în 77 din cele 78 de unități administrative-teritoriale din județ, cu excepția municipiului Alba Iulia, unde numărul coincide cu cel al al circumscripției județene, respectiv 1.

BEC Nr. 1 Alba s-a întrunit sâmbătă seara, în urma sesizării depuse de către Instituția Prefectului, care a semnalat faptul că pentru un număr de 390 de secții de votare ștampilele de control au fost confecționate cu amprenta eronat tipărită în ceea ce privește numărul circumscripției. Sunt inscripționate corect celelalte elemente de identificare, respectiv numărul secției de votare și numele județului.

Înainte de a emite o decizie în acest caz, BEC Nr. 1 Alba a solicitat o opinie și Biroului Electoral Central.

Eroarea a fost semnalată presei de către PSD Alba.

AGERPRES / (AS — autor: Marinela Brumar, editor: Diana Dumitru, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”