Benjamin Netanyahu refuză o propunere de întâlnire cu Barack Obama (Casa Albă)

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, nu a dat urmare unei propuneri de întâlnire la jumătatea lunii martie la Washington cu președintele american, Barack Obama, a informat luni Casa Albă, care și-a exprimat "surpriza", anunță AFP.

Acest episod, nou obstacol în relațiile cunoscute ca tensionate dintre administrația Obama și prim-ministrul Netanyahu, s-a petrecut cu o zi înainte de vizita în Israel a vicepreședintelui american, Joe Biden.

Potrivit executivului american, guvernul israelian a solicitat o întâlnire între Barack Obama și Benjamin Netanyahu "pe 17 sau 18 martie" și, în urmă cu două săptămâni, data de 18 aprilie a fost reținută de Casa Albă.

"Ne pregăteam pentru această întâlnire bilaterală când am fost surprinși să aflăm — mai întâi din mass-media — că prim-ministrul, în loc să accepte invitația noastră, a preferat să își anuleze vizita", a declarat purtătorul de cuvânt al Consiliul Național de Securitate (NSC), Ned Price.

"Informațiile conform cărora nu am putut propune o dată care să convină calendarului premierului sunt eronate", a adăugat el.

Vizita lui Benjamin Netanyahu la Washington ar fi coincis cu Conferința anuală a influentului lobby american proisraelian AIPAC la care acesta a participat în repetate rânduri.

Relațiile dintre Barack Obama și Benjamin Netanyahu, care au fost întotdeauna dificile, au devenit tensionate odată cu negocierile și apoi aplicarea acordului asupra programului nuclear.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ / Orban le cere miniștrilor Muncii, Internelor și Apărării să analizeze elaborarea unui proiect privi…

2 Informație / Tăriceanu îl șantajează pe Orban cerând 20 de locuri eligibile pe listele de la parlamentare, altfe…

3 Info / Încă o lovitură mortală pentru PSD: Ana Birchall se înscrie în PNL! Să vezi dezvăluiri!

4 VIDEO Cum arată spitalul cu 1.000 de paturi din Wuhan la patru zile după începerea lucrărilor

5 Mafia din Justiție lovește din nou? O judecătoare s-a pensionat, procesul Microsoft 2 se reia de la zero!

recomandări

Te ia DNA: Dan Popa

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

10+ Gustări speciale pentru seara Oscarurilor