Benjamin Netanyahu refuză o propunere de întâlnire cu Barack Obama (Casa Albă)

Benjamin Netanyahu refuză o propunere de întâlnire cu Barack Obama (Casa Albă)

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, nu a dat urmare unei propuneri de întâlnire la jumătatea lunii martie la Washington cu președintele american, Barack Obama, a informat luni Casa Albă, care și-a exprimat "surpriza", anunță AFP.

Acest episod, nou obstacol în relațiile cunoscute ca tensionate dintre administrația Obama și prim-ministrul Netanyahu, s-a petrecut cu o zi înainte de vizita în Israel a vicepreședintelui american, Joe Biden.

Potrivit executivului american, guvernul israelian a solicitat o întâlnire între Barack Obama și Benjamin Netanyahu "pe 17 sau 18 martie" și, în urmă cu două săptămâni, data de 18 aprilie a fost reținută de Casa Albă.

"Ne pregăteam pentru această întâlnire bilaterală când am fost surprinși să aflăm — mai întâi din mass-media — că prim-ministrul, în loc să accepte invitația noastră, a preferat să își anuleze vizita", a declarat purtătorul de cuvânt al Consiliul Național de Securitate (NSC), Ned Price.

"Informațiile conform cărora nu am putut propune o dată care să convină calendarului premierului sunt eronate", a adăugat el.

Vizita lui Benjamin Netanyahu la Washington ar fi coincis cu Conferința anuală a influentului lobby american proisraelian AIPAC la care acesta a participat în repetate rânduri.

Relațiile dintre Barack Obama și Benjamin Netanyahu, care au fost întotdeauna dificile, au devenit tensionate odată cu negocierile și apoi aplicarea acordului asupra programului nuclear.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Dobitocul ăsta prezintă știri la Antena 3! / Citiți și voi ce personaje adăpostește cloaca lui Voiculescu!

2 Așa o fi?

3 Alcov bucureștean cu o bombă sexuală / Un milionar căsătorit a combinat-o pe fiica partenerului de afaceri

4 Cuplu de sătmăreni ucis cu brutalitate. Suspectul a violat soţia şi apoi i-a omorât pe cei doi soţi

5 Așa o fi?