Bijuterii în valoare de milioane de euro au fost furate în urma unui jaf la Paris

Bijuterii în valoare de milioane de euro au fost furate în urma unui jaf la Paris

Un magazin de bijuterii situat pe celebra Stradă a Păcii (Rue de la Paix) din Paris a fost jefuit marți de către trei indivizi înarmați cu topoare și cu un pistol, ei reușind să sustragă de acolo bijuterii în valoare de câteva milioane de euro, informează AFP citând surse din cadrul poliției.

Cei trei au pătruns în jurul orei locale 13:00 în magazinul de bijuterii Buccellati, situat aproape de Piața Vendome. Doi dintre ei aveau fiecare asupra lor un topor, iar cel de-al treilea un pistol. Au amenințat angajații, dar fără să rănească pe cineva, și în final au fugit de la locul faptei cu un autoturism și după ce au reușit să sustragă bijuterii în valoare de milioane de euro, sursele din poliție avansând chiar cifra de cinci milioane de euro.

În octombrie 2016 pe aceeași stradă a fost jefuit și magazinul de ceasuri elvețiene de lux Girard Perregaux, paguba fiind estimată la circa 500.000 de euro.

Anterior, în martie 2016, doi indivizi înarmați cu un pistol și o grenadă au devalizat magazinul de bijuterii Chopard, situat în Piața Vendome, de unde au plecat cu o pradă estimată la șase milioane de euro. Anul acesta, în luna aprilie, au fost arestați trei bărbați implicați în acel jaf.

Măsurile de securitate au fost consolidate în acea zonă selectă din centrul Parisului, unde se află și sediul Ministerului francez al Justiției, după ce în anul 2014 mai multe magazine de bijuterii de lux au fost ținta unor jafuri brutale și riscante comise în plină zi.

Anul trecut, când a fost consemnat și spectaculosul jaf asupra vedetei americane Kim Kardashian, în zona pariziană s-au înregistrat 284 de jafuri armate, cifră în scădere cu 29,7% față de anul anterior.

Dintre jafurile de acest fel comise de la începutul anului în curs în Franța, cel mai semnificativ a avut loc la jumătatea lunii ianuarie la Cannes pe bulevardul Croisettes. Un individ în vârstă de circa 30 de ani, care a intrat într-un magazin de bijuterii de lux pretinzând că este un client, a furat bijuterii în valoare de 15 milioane de euro și a reușit apoi să fugă.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi? Sau a început procesul de demolare a soclului pe care stă „statuia” președintelui?

2 Telenovelele Bucureștiului / O femeie de serviciu din Capitală a moștenit 2,5 milioane euro de la un afacerist d…

3 Documente senzaţionale CIA de la Budapesta, din 1989: imaginea despre o anume Românie

4 Stenograme DIICOT – 10 August. Indicativul „Inima” a dat toate ordinele: „Dă drumul la tun! Domnule, tu nu ai …

5 Luis Lazarus, coronasceptic declarat, internat la Spitalul Universitar cu Covid / Ce spunea realizatorul TV desp…