BOMBA zilei! Țuțuianu, dat afară pentru că a refuzat să-l întâlnească pe lobbystul lui Dragnea! Ăla vrea recompensa pentru vizita „chelnerului” din SUA!

BOMBA zilei! Țuțuianu, dat afară pentru că a refuzat să-l întâlnească pe lobbystul lui Dragnea! Ăla vrea recompensa pentru vizita „chelnerului” din SUA!

Apar noi amănunte legate de demiterea intempestivă a fostului ministru al Apărării, Adrian Țuțuianu. Surse din anturajul acestuia declară sub anonimat că adevăratul motiv al înlăturării sale abuzive a fost refuzul de a se întâlni în SUA cu Elliott Broidy, lobbystul care i-a facilitat „chelnerului” vizita în SUA, în ianuarie. Care acum ar face presiuni asupra lui Dragnea.

Mai mult, aceleași surse spun că Țuțuianu i-ar fi spus lui Dragnea că dacă ar face asta ar încălca legile țării. Și că l-ar fi informat atât pe președinte cât și pe ambasadorul SUA despre acest lucru. Iar Dragnea a aflat și l-a executat fără să crâcnească. Dându-l jos și din fruntea comisiei de control SRI.

Sursele spun că dacă Țuțuianu ar vorbi unde trebuie despre aceste amănunte pe Dragnea l-ar aștepta ani grei de pușcărie.

Miza acestor manevre este uriașă: peste 10 miliarde de euro din contracte militare cu greii industriei militare din SUA!

Însă lucrurile, se pare, n-au rămas în anonimat. Specialiștii în servicii secrete au ciulit imediat urechile la aflarea informației că ministrul Apărării s-a întâlnit în SUA cu un lobbyst american controversat aflat în relații cu Dragnea. Mai mult, la întâlnire a fost prezent și un penal investigat de DIICOT, Cristian Burci. Abia scăpat de sub control judiciar!!! Și un apropiat al SIE!

Culmea este că informația a fost aruncată pe piață de un personaj suspectat de relații incestuoase cu Rusia, unul dintre marii lobbyști ai Rusiei în România, patronul Realitatea TV Cozmin Gușă.

„Mesajul lui Mattis pentru Fifor a fost că ei sunt foarte atenți la lupta anti-corupție din România. Fifor este un băiat inteligent, dar nu știu cât de bine a înțeles mesajul, pentru că imediat după asta s-a dus la un restaurant din Washington cu amicul meu Cristian Burci și un fost vicepreședinte de campanie foarte apropiat de Donald Trump, Broidy, cel care l-a și invitat pe Dragnea la ceremonia de înscăunare a lui Trump. Au avut o discuție extinsă. Dacă discuția a fost despre cât de frumoasă este America între Fifor și Broidy e una, dar dacă a fost despre achiziția de armament e altceva. La întoarcerea în țară, Mihai Fifor trebuie să vină la instituțiile statului și să explice dacă acea discuție a fost sau nu despre achiziția de armament. Treburile s-ar putea complica în acest caz”, a declarat Cozmin Gușă la Realitatea TV.

Potrivit lui Gușă, Liviu Dragnea își leagă strategia de rezistență la vârful Puterii în România de afacerea achiziției de armament pentru România din SUA. Șeful PSD ar fi făcut chiar o "obsesie" legat de acest subiect, gândindu-se astfel: "Dacă americanii vor considera că eu sunt cel care plătește banii pentru armamentul lor, am scăpat și ei mă vor proteja", arată Cozmin Gușă.

„E din ce în ce mai grea rezistența lui Dragnea. El nu își joacă mizele ca un lider politic, a jucat această miză doar în campania electorală. După ce a câștigat alegerile, a redevenit baron. Eu mă uit la el cu câtă atenție se focusează asupra afacerii achiziției de armament pentru România, are o obsesie pentru asta. Mihai Fifor, ministrul Apărării s-a dus și a discutat cu Mattis despre această achiziție ultra-necesară de armament pe care noi trebuie să o realizăm. Dar obsesia lui Dragnea se concentrează pe aceste achiziții. În mintea lui este așa: Dacă americanii vor considera că eu sunt cel care plătește banii pentru armamentul lor, am scăpat și ei mă vor proteja. Este gândire de baron. S-ar putea și să aibă dreptate în noul context de război, dar nu este compatibilă cu mersul treburilor în euro-atlantism”, a explicat consultantul politic la emisiunea "Realitatea Românească".

Cine este Elliot Broidy, afaceristul corupt care l-a invitat pe Dragnea în America
 
Elliott Broidy, cel care i-a chemat pe Dragnea și Grindeanu în SUA, este un controversat vicepreședinte al comitetului care s-a ocupat de ceremoniile de inaugurare a noului președinte al SUA, Donald Trump.

Semnătura de pe invitația către Liviu Dragnea aparține lui Elliott Broidy, vicepreședinte al Comitetului pentru Inaugurarea celui de-al 58-lea președinte, nu președintelui acestui comitet, Tom Barrack. Comitetul are un președinte, doi vicepreședinți și 17 vicepreședinți.

Elliott Broidy este celebru pentru că, în 2009, a recunoscut că a oferit mită în valoare de un milion de dolari unor oficiali ai statului New York. Procuratura a cerut patru ani de închisoare pentru el, dar acesta a scăpat de pușcărie pentru că i-a turnat pe cei care au primit mita. De exemplu, el a plătit circa 75.000 de dolari pentru o excursie la Ierusalim către persoana care superviza cheltuielile financiare ale statului New York. În schimb, statul New York a investit 250 de milioane de dolari în firma lui Broidy, Markstone Capital Partners. Acest caz a fost descris pe larg în New York Times.

Burci nu are afaceri în industria de apărare, dar a fost implicat într-o industrie conexă, producţia şi reparaţia vagoanelor de marfă

După Revoluţie, Burci a preluat producătorul român de vagoane Astra Arad, însă în 2012 a vândut pachetul majoritar către investitorul german Thomas Manns, potrivit Digi24.

La 1 iunie 2017, americanii de la Greenbrier Companies, Inc. şi compania preluată de german de la Cristian Burci, Astra Rail Management GmbH, au înfiinţat compania Greenbrier-Astra Rail. Noua firmă controlează operaţiunile europene ale Greenbrier cu sediul în Swidnica, Polonia şi Astra Rail, cu sediul în Germania şi Arad, România. Compania nou înfiinţată este deţinută de americani cu o cotă de 75 %. Potrivit clubferoviar.ro, Astra Rail a primit 30 de milioane de euro la încheierea acordului şi va primi alte 30 de milioane de euro la 12 luni după semnare, ca plată pentru cota majoritară în companie.

Burci este un om de afaceri apropiat de PSD

Numele lui Cristian Burci apare în dosarul privind finanţarea campaniei prezidenţiale a lui Mircea Geoană din 2009, finalizat cu condamnarea fostului trezorier al PSD, Gheorghe Bunea Stancu şi a miliardarului Ioan Niculae. De altfel, Burci a fost audiat ca martor la DNA şi la instanţă.

“Bunea-Stancu voia să aducă în partid trei, patru mari oameni de afaceri care să susţină partidul. Am avut o discuţie mai veche. (…) Se referea la sprijinul partidului de către oamenii de afaceri, iar cei din urmă să fie sprijiniţi de partid prin contracte. (…) Pe vremea aceea Victor Ponta era şeful PSD. Discuţia a avut loc în 2010, după alegeri”, a spus Burci în sala de judecată.

Discuţia la care a făcut referire Burci apare în rechizitoriul procurorilor. Conform documentului citat, Bunea-Stancu i-ar fi zis lui Burci: “Am vorbit şi cu Victor…Băi Victore…Să ne strângem trei, patru oameni. Tu, Ghiţă şi încă doi. Probabil Niculae şi încă unul. Mai mult nu pot. Ca n-ai cum să-i ajuţi pe toţi că n-ai cum”.

În faţa instanţei Burci a explicat că acei oameni de afaceri la care se face referire ar fi trebuit să sprijine partidul financiar, iar aceştia “să fie sprijiniţi prin contacte”.

Comunicatorul lui Dragnea a fost angajat la Burci

După căderea guvernului Ponta în toamna lui 2015, actuala consilieră de comunicare a liderului PSD Liviu Dragnea, Anca Alexandrescu, s-a angajat la trustul Adevărul patronat de Cristian Burci. În iunie anul trecut, Anca Alexandrescu a fost numită director PR în cadrul KMG Rompetrol. În trecut, ea a fost şefa pe probleme de comunicare a Guvernului Ponta şi consilier de comunicare al premierului Adrian Nastase.



Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…