Botoşani: Un bărbat creşte în gospodărie un pui de căprioară pe care l-a salvat de la moarte

Botoşani: Un bărbat creşte în gospodărie un pui de căprioară pe care l-a salvat de la moarte

Un pensionar creşte în gospodăria sa un pui de căprioară pe care l-a găsit, în urmă cu o jumătate de an, într-o pădure.

Bărbatul în vârstă de 75 de ani susţine că animalul era foarte bolnav şi, din acest motiv, l-a luat acasă pentru a-l hrăni şi pentru a-i administra un tratament care să îi permită să supravieţuiască.

Sergiu Patz, din localitatea Stânceşti, are o pensie de doar 1.600 de lei şi, în ciuda veniturilor foarte mici, alocă o parte din bani întreţinerii puiului de căprioară. Din aceşti bani cumpără atât hrană, precum porumb, mere sau pâine, cât şi medicamente.

A numit-o Mădălina şi o tratează acum ca pe copilul său."Avea un kilogram şi jumătate când am adus-o acasă. Am pus-o în sacoşă şi am adus-o acasă. O săptămână am hrănit-o cu lapte cu linguriţa. După aceea şi-a revenit şi a mers pe picioare şi am ţinut-o până acum. Am fost abonat la lapte în sat, 13 litri de lapte mânca pe săptămână. Cu biberonul îi dădeam. Acum a ajuns şi mănâncă de toate. E ca şi copilul meu. Nu îmi iubesc copiii cum o iubesc pe ea", a declarat Sergiu Patz, care se opune eliberării Mădălinei, de teamă ca aceasta să nu fie împuşcată de vânători.

Reprezentanţii Direcţiei Silvice susţin că un animal sălbatic nu poate fi păstrat în captivitate, însă în acelaşi timp recunosc că, în momentul de faţă, puiul de căprioară nu poate fi lăsat în libertate, pentru că nu ar avea capacitatea să supravieţuiască."Eliberarea ei în momentul de faţă în fond forestier sau în libertate nu cred că este o soluţie bună pentru ea", a afirmat directorul Direcţiei Silvice Botoşani, Marius Havriş.

Sergiu Patz a notificat Asociaţia Judeţeană a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi cu privire la deţinerea puiului de căprioară. El a fost pus să semneze un proces-verbal prin care îşi asumă obligaţia de a îngriji animalul. AGERPRES/ (A- autor: Cristian Lupaşcu, editor: Antonia Niţă, editor online: Ady Ivaşcu)

Foto: (c) CRISTIAN LUPAŞCU / AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Am dispus angajaţilor firmelor mele să închidă conturile la băncile austriece, iar pe viitor nu mai cumpăr motorină de provenienţă austriacă pentru c…

2 Daniela, polițista sexy care a devenit virală

3 „Nu voi mai prelungi niciun contract, cu nicio firmă cu acționariat austriac” / Primul patron important din România care „ridică piatra”

4 „Cineva și-a uitat chiloții”

5 Rusia decide în locul lor? / Pe 16 noiembrie, Austria a semnat la București declarația statelor membre cu privire la oportunitatea extinderii spațiului …