Box: Benavidez a fost mai bun, a declarat Ronald Gavril

Box: Benavidez a fost mai bun, a declarat Ronald Gavril

Boxerul român Ronald Gavril a declarat că americanul David Benavidez a fost mai bun decât el în meciul desfăşurat sâmbătă noaptea la Las Vegas şi în care pugilistul de origine mexicană şi-a apărat cu succes titlul de campion mondial WBC la categoria supermijlocie .

"A încercat să mă bată. A fost un meci bun. A fost mai bun în noaptea asta. Ce pot să mai spun? Mă întorc în sală, muncesc şi încerc să revin mai puternic", a declarat Gavril, citat de ESPN.

"Ştiam că va fi agresiv. Nu ştie decât un lucru, să pună presiune. Am folosit acest lucru în avantajul meu - jab, l-am lovit tot timpul şi când am văzut o breşă am profitat. Nu l-am făcut KO, e un adversar dur. Am centura de campion la brâu şi priviţi faţa lui", a declarat, la rândul său, Benavidez.

Benavidez (20 victorii, 17 KO) a câştigat 400.000 de dolari pentru acest meci, în timp ce Gavril s-a ales cu 125.000 de dolari.

Boxerul român Ronald Gavril a fost învins la puncte de americanul David Benavidez în meci pentru titlul mondial WBC la categoria supermijlocie, sâmbătă seara, într-o gală desfăşurată la Mandalay Bay Events Center din Las Vegas.

Benavidez, care l-a învins la puncte (decizie split) pe Gavril şi în primul lor meci pentru titlul mondial, în septembrie, a primit decizia în unanimitate, cu 119-109, 120-108 şi 120-108, la capătul unei confruntări pe care a dominat-o de la un capăt la altul.

Meciul de sâmbătă a fost o revanşă a duelului din luna septembrie, când Ronald Gavril (31 ani) a fost învins la puncte de David Benavidez (21 ani), tot la Las Vegas. Benavidez (20 ani în acel moment) a fost văzut învingător de doi arbitri-judecători, cu 116-111 şi 117-111, în timp ce Gavril (care l-a trimis la podea pe american în ultima rundă) a fost creditat ca învingător de altul, cu 116-111.

În septembrie, David Benavidez a devenit cel mai tânăr campion mondial din istorie la categoria supermijlocie, dar şi cel mai tânăr campion mondial la zi, indiferent de categorie.

Ronald Gavril a ratat o nouă şansă de a deveni al cincilea boxer român campion mondial la profesionişti, după Mihai Leu, Leonard Doroftei, Lucian Bute şi Adrian Diaconu.
AGERPRES (editor: Mihai Ţenea, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Dăncilă îl îngroapă definitiv pe Geoană, care a mințit cu nesimțire despre cum a ajuns el la NATO!

2 VIDEO Imagini spectaculoase de pe frontul din Ucraina, cu un atac rar de manual la nivel de batalion, al rușilor, oprit de ucraineni

3 Polițistul local Bucur Cezar Mihail s-a declarat femeie

4 VIDEO Lovitură cruntă încasată de Rusia în Crimeea! / Canal neoficial al aviației ruse: „Exact așa cum am spus că va fi. Veșnica pomenire…”

5 Un articol care dă fiori despre Siria, țara care a ajuns să supraviețuiască economic din fabricarea unui drog...