Box: Tyson Fury renunță la titlurile de campion mondial WBO și WBA la categoria grea

Box: Tyson Fury renunță la titlurile de campion mondial WBO și WBA la categoria grea

Boxerul britanic Tyson Fury a renunțat la titlurile de campion mondial la categoria grea în versiunile WBO și WBA, ''cu efect imediat'', pentru a se concentra asupra ''tratamentului său medical și reabilitării sale'', potrivit unui comunicat difuzat miercuri de promotorul său, Hennessy Sports, citat de agențiile internaționale de presă.

Pugilistul de 28 de ani a mărturisit că a luat ''multă cocaină'' din cauza depresiei și urma să fie deposedat de titlurile mondiale după ce a anulat de două ori meciul cu fostul campion ucrainean Vladimir Kliciko.

''Cred că e corect și cinstit, și bine pentru box, să păstrezi titlurile active și să permiți altor pretendenți să lupte pentru centurile vacante, pe care le-am câștigat și păstrat cu mândrie'', a afirmat Fury într-un comunicat.

''Am câștigat aceste titluri în ring și cred că trebuia să le pierd tot în ring, dar sunt incapabil să mi le apăr în acest moment'', a mărturisit Fury.

''Tyson va reveni mai puternic și, indiferent de obstacole, vom face totul pentru a-și recupera ceea ce este al lui de drept'', a spus, la rândul său, Peter Fury, unchiul și antrenorul pugilistului, declarându-se de ceea ce a realizat până acum nepotul său.

Depistat pozitiv la cocaină pe 22 septembrie, Fury anunțase recent că renunță la meciul prevăzut pe 29 octombrie cu Vladimir Kliciko, declarându-se ''inapt din punct de vedere medical'', fără alte precizări.

Fury anulase deja o primă tentativă de revanșă în iulie, din cauza unei accidentări la gleznă.

Prevăzut să aibă loc la Manchester, acest nou meci între cei doi ''grei'' era foarte așteptat în lumea boxului, după ce Fury l-a învins surprinzător pe Kliciko la puncte, pe 28 noiembrie 2015, la Dusseldorf (Germania), câștigând centurile de campion mondial WBA, WBO și IBF. Ulterior a pierdut titlul IBF deoarece a acceptat să îi acorde revanșa ucraineanului în loc să întâlnească challenger-ul desemnat de International Boxing Federation, Viaceslav Glazkov.

În data de 3 octombrie, imprevizibilul boxer britanic și-a anunțat retragerea din activitate într-un mesaj postat pe Twitter, asupra căruia a revenit câteva ore mai târziu, afirmând că făcut o farsă presei.

AGERPRES (editor: Mihai Țenea, editor online: Andreea Lăzăroiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...