Brăila: Judecătoarea care a eliberat din arest preventiv un bărbat care a violat o minoră, suspendată din funcţie

Brăila: Judecătoarea care a eliberat din arest preventiv un bărbat care a violat o minoră, suspendată din funcţie

Judecătoarea Cristina Coarnă, din cadrul Judecătoriei Brăila, care a înlocuit măsura arestului preventiv cu cea a arestului la domiciliu în cazul unui bărbat acuzat de comiterea infracţiunii de viol asupra unei minore, a fost suspendată din funcţie pe perioada cercetării disciplinare, potrivit Consiliului Superior al Magistraturii.

Inspecţia Judiciară a decis, în şedinţa din data de 22 februarie, "suspendarea din funcţie a judecătoarei Cristina Coarnă, din cadrul Judecătoriei Brăila, până la finalizarea procedurii disciplinare care face obiectul sesizării din oficiu cu privire la acest caz".

Judecătoarea Cristina Coarnă a decis, în decembrie 2020, să îl lase în arest la domiciliu pe un bărbat acuzat că a sechestrat şi violat timp de opt luni o minoră în vârstă de 13 ani. În motivarea care a stat la baza deciziei sale, judecătoare a scris că "faptele inculpatului, deşi reprobabile, nu sunt de o aşa gravitate încât să fi generat o rumoare socială de amploare, o reacţie a societăţii din care să rezulte că oamenii consideră faptele sale ca punându-le în pericol viaţa, existenţa în vreun fel. Nu au existat ieşiri în stradă, proteste în presă".

Bărbatul acuzat de viol nu a apucat să părăsească arestul IPJ Brăila, deoarece, pe 15 februarie, Tribunalul Brăila a admis contestaţia Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila şi a menţinut măsura arestului preventiv în acest caz.

"Tribunalul Brăila a admis contestaţia Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila împotriva încheierii Judecătoriei Brăila, prin care a fost admisă cererea de înlocuire a măsurii preventive a inculpatului. Prin decizia Tribunalului Brăila, a fost desfiinţată încheierea instanţei de fond şi în rejudecare a fost menţinută măsura arestului preventiv", a declarat purtătorul de cuvânt al Tribunalului Brăila, Georgiana Streche. AGERPRES/ (AS - autor: Ecaterina Ignat, editor: Karina Olteanu, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?