Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Brașov: Angajații Consiliului Județean vor avea salarii mărite cu până la 60% de la 1 iulie

Cei peste 150 de angajați ai Consiliului Județean Brașov vor primi salarii majorate cu până la 60% începând de la 1 iulie, consilierii județeni aprobând luni, într-o ședință extraordinară, proiectele de hotărâre privind creșterea salariilor în aparatul propriu și pentru personalul instituțiilor din subordinea CJ respectiv.

Majorarea salarială este cuprinsă între 24%—pentru personalul contractual al instituției și până la 60% pentru funcționarii publici.

"Ceea ce am făcut cred că este un lucru corect, adaptat la realitățile din România, la tot ceea ce înseamnă și mediul privat și cel public. Ceea ce urmează este de a regândi organigrama instituției și de a o adapta la necesitățile pe care le are azi Consiliul Județean, iar acest lucru cred că va duce la finalizarea acestui proces pe care l-am început azi. Cred că, la nivelul salarizării administrației publice, au fost foarte multe situații care nu creau o ierarhizare reală. Au fost și multe situații în care președinții de Consilii Județene aveau salarii mai mici decât unii dintre angajați. Nu am făcut altceva decât să le adaptăm. În unele locuri s-au mărit, în alte locuri s-au micșorat, evident le-am adaptat la ceea ce considerăm că trebuie făcut în instituția noastră", a subliniat, după ședință, președintele Consiliului Județean, Adrian Veștea.

Acesta a afirmat că, în ceea ce privește majorarea salariilor, "nu s-a luat după ce au făcut alte Consilii Județene, nici după alte administrații publice", considerând ca ierarhizarea stabilită și votată de plenul Consiliului Județean să fie una corectă atât la nivelul instituției, cât și la nivelul direcțiilor din subordinea Consiliului Județean.

Președintele Consiliului Județean Brașov a mai precizat că cel mai mic salariu este de 2500 de lei pentru un consilier debutant, urmat de consilierul superior — cu 5500 de lei, 6000 de lei pentru un șef de birou, iar un șef serviciu va avea lunar un salariu de 7000 de lei. Un director adjunct va încasa 8000 de lei lunar, iar arhitectul șef al județului, secretarul Consiliului Județean sau un director executiv au, de la 1 iulie, un salariu de 9500 de lei. În același timp, președintele Consiliului Județean va avea 13.000 de lei, potrivit Legii Salarizării, a menționat Veștea.

Liderul de sindicat din Consiliul Județean, Popa Tiberiu, care a participat la ședință, a propus o majorare liniară de 50% pentru tot personalul, propunere respinsă de plen.

Nemulțumită de noua grilă de salarizare a fost și lidera de sindicat de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, Luminița Olteanu, care a precizat că nu a fost consultată înainte de a se stabili noua majorare salarială. Salariații din direcțiile aflate în subordinea Consiliului Județean vor avea o majorare salarială mai mică cu 5%, față de majorările aplicate angajaților Consiliului Județean.

Consiliul Județean Brașov are în prezent un număr de 158 de angajați față de un necesar de 186, conform președintelui CJ.

AGERPRES/(A-autor: Jana Pintili, editor: Diana Dumitru, editor online: Anda Badea)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Priviți ce-a rămas după plecarea lui Dragnea: trei borduri! „Decorul” de la inaugurarea drumului expres …

2 SCANDAL și DERUTĂ în PSD! Dragnea și Pieleanu au dat în teritoriu date FALSE despre prezența la vot! Lider PSD…

3 MOMENT de colecție! Chirieac, slugoiul PSD, înghesuit de Rareș Bogdan în propriul bârlog! „Dvs. îl iubiți pe d…

4 Citiți cine-a fost mă-sa lui Mazăre și ce legătură are asta cu Gâdea de la Antena 3! Ți-ai dracu' de comuniști…

5 LAȘITATE fără precedent în PSD! După atacul dement al lui Badea, nicio femeie de la vârful partidului nu i-a l…

recomandări

Te ia DNA: Camelia Gavrila

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Ce se întâmplă când pui un GoPro pe placa de surfing