Braşov: Dosar penal în cazul de la şcoala unde o lampă UV a fost uitată într-o sală de clasă

Braşov: Dosar penal în cazul de la şcoala unde o lampă UV a fost uitată într-o sală de clasă

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Braşov a deschis, sub coordonarea unui procuror, un dosar penal în care efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi nerespectarea măsurilor de legale de securitate şi sănătate în muncă, privind incidentul de la Şcoala gimnazială nr. 11 din municipiul reşedinţă, de unde mai mulţi copii au ajuns la medic după ce au stat în preajma unei lămpi cu ultraviolete, uitată în clasă.

"La nivelul IPJ Braşov s-a constituit o echipă operativă formată din poliţişti de investigaţii criminale, ordine publică-proximitate, criminalişti şi lucrători din cadrul Serviciului Arme, care a stabilit că mai mulţi elevi din ciclul gimnazial ar fi manifestat o stare de iritare la nivelul ochilor în timp ce se aflau într-o sală de curs în care era amplasată o lampă cu ultraviolete pentru sterilizarea aerului", a informat, miercuri, IPJ Braşov.

În acest caz s-au autosesizat şi comisarii de la Protecţia Consumatorilor Braşov, care au desfăşurat un control la unitatea respectivă de învăţământ. Conform şefului CRPC Braşov, Sorin Susanu, "potrivit atenţionărilor existente pe respectivele aparate (lămpile UV - n.r.) elevii nu ar fi trebuit să fie expuşi, în clasele de curs, în momentul în care acestea funcţionau".

Incidentul s-a petrecut la Şcoala gimnazială nr. 11, unde aproximativ 20 de copii dintr-o clasă au ajuns acasă, după ore, cu ochii înroşiţi, lăcrimând şi cu usturimi în zona acestora, după ce ar fi stat în preajma unei lămpi cu ultraviolete. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...