Brazilia/alegeri: Bolsonaro promite să facă o ''curăţenie'' fără precedent în ţară

Brazilia/alegeri: Bolsonaro promite să facă o ''curăţenie'' fără precedent în ţară

Candidatul extremei drepte la alegerile prezidenţiale din Brazilia, Jair Bolsonaro, a promis duminică să facă o ''curăţenie cum nu s-a mai văzut niciodată în istoria'' ţării dacă va câştiga alegerile de la sfârşitul săptămânii, informează dpa, citând media locale.

Într-un mesaj video difuzat la un miting în Sao Paulo, fostul militar le-a spus miilor de susţinători că "îi vom mătura pe bandiţii aceia roşii de pe hartă", o referire la Partidul Muncitorilor (PT, stânga).

Bolsonaro a atacat şi un ziar, Folha de Sao Paulo, care săptămâna trecută a relatat că el a încălcat regulamentul de finanţare a campaniei, calificând această informaţie ca "cel mai mare 'fake news' din Brazilia".

Mii de brazilieni au manifestat în mai multe oraşe duminică în sprijinul lui Bolsonaro, care este favorit în turul doi programat în weekend. El se confruntă cu candidatul PT Fernando Haddad, care l-a înlocuit în cursă pe fostul preşedinte Luiz Inacio Lula da Silva aflat în închisoare.

La Rio de Janeiro, demonstranţii care aveau asupra lor steaguri braziliene şi pancarte s-au adunat în cartierul Copacabana.

"Bolsonaro a fost modest, a spus adevărul şi s-a putut identifica cu oamenii", a declarat manifestantul Lineker Santos pentru dpa. "Ei spun că este rasist pentru că nu pot spune că este corupt", a adăugat el.

Candidatul populist a polarizat opinia cu remarci ofensatoare despre femei, homosexuali şi negri, precum şi cu laude aduse dictaturii militare din ţară în perioada 1964-1985.

Popularitatea sa este văzută ca reflectând furia faţă de PT, cu o imagine pătată de corupţie şi care spera să obţină a cincea victorie prezidenţială succesivă. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”