BREAKING Cuc va fi audiat vineri la DNA!/Dosar DNA pentru abuz în serviciu, șantaj și primire de foloase necuvenite în cazul demiterii fostului șef al CFR SA

BREAKING Cuc va fi audiat vineri la DNA!/Dosar DNA pentru abuz în serviciu, șantaj și primire de foloase necuvenite în cazul demiterii fostului șef al CFR SA

BREAKING Cuc va fi audiat vineri la DNA!/Dosar DNA pentru abuz în serviciu, șantaj și primire de foloase necuvenite în cazul demiterii fostului șef al CFR SA.

Procurorii anticorupție au deschis dosar penal in rem pentru abuz în serviciu, șantaj și primire de foloase necuvenite, în cazul demiterii fostului șef al CFR SA, Constantin Axinia, au declarat surse judiciare pentru  G4Media.ro .

În acest dosar ar urma să fie audiat vineri și ministrul demis al Transporturilor, Răzvan Cuc.

Fostul șef al CFR SA, Constantin Axinia, a fost audiat de același procuror care a audiat-o luni pe fosta șefă a Tarom, Mădălina Mezei.

Fostul director general al CFR, Constantin Axinia, a declarat, marți, după mai bine de trei ore de audieri la DNA, că a fost chemat pentru a lămuri rapiditatea cu care a fost schimbat din funcție și motivele demiterii.

Fostul director general al CFR, Constantin Axinia, a declarat, marți, că a fost chemat la DNA pentru a lămuri de ce a fost atât de repede schimbat din funcție și să spună care au fost motivele demiterii sale din fruntea CFR, conform Mediafax.

„Vreau să vă spun atât, am fost chemat aici ca să se lămurească rapiditatea cu care am fost schimbat din funcție, în condițiile în care trebuia să fiu schimbat altfel, și motivele”, a spus Axinia.

Întrebat dacă are ceva să își reproșeze, Axinia a răspuns negativ.

„Nu. Domnul ministru a făcut o declarație duminică de genul că este nemulțumit că n-am făcut restructurare la calea ferată. Eu n-am primit niciodată acest mandat de restructurare la calea ferată”, a răspuns fostul director general al CFR.

Audierea fostului șef CFR a durat mai bine de trei ore și a venit la doar o zi după ce și fostul director al TAROM a venit la DNA, în cazul în care l-a acuzat pe Răzvan Cuc că i-a cerut să ţină avioanele la sol în ziua moţiunii de cenzură.

Consiliul de Administraţie al CFR SA l-a demis din funcţia de director general pe Constantin Axinia săptămâna trecută, iar acesta a declarat pentru MEDIAFAX că motivul demiterii sale este refuzul de a semna un contract de investiţii în valoare de sute de milioane de euro.

„Domnul ministru mi-a spus să fac ceva şi nu am făcut: de semnat un contract fără să aştept o hotărâre a instanţei definitivă, ca să pot semna un contract. Pe legislaţie puteam să semnez contractul, dar intram sub incidenţa unei alte legi care spunea că dacă instanţa superioară anulează hotărârea de tribunal voi fi pasibil de o amendă cuprinsă între 1-3% din valoarea contractului”, a spus Axinia, care a adăugat că valoarea contractului este „de câteva sute de milioane de euro”.

Axinia a fost înlocuit în fruntea CFR SA de Marius Chiper. Cu o zi înainte de schimbarea din funcție a lui Constantin Axinia, ministrul Răzvan Cuc se arătase nemulțumit că acesta nu a reușit restructurarea companiei de stat în termenul stabilit și declarase: „Nu-l înlocuiesc eu, Consiliul de Administraţie îl înlocuieşte”.


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Moarte stupidă pentru un fotomodel, în camera de hotel. Tânăra a confundat ușa de la toaletă

2 Mare lovitură pentru Kremlin. Kârgâzstan și Kazahstan adoptă alfabetul latin, renunță la cel chirilic: „Russkiy Mir se destramă”

3 VIDEO ​George Simion, săltat de mascați, la 3 dimineața din Piața Victoriei, după un scandal de aproape o oră / Liderul AUR ar fi condus cu permisul s…

4 SUA răspund Rusiei cu USS Gerald R. Ford - cel mai modern și scump portavion construit vreodată. Nava, pregătită de prima misiune

5 VIDEO Soldații Rusiei se răscoală. Ce-a pățit un ofițer de top care i-a amenințat pe noii recruți: ”Sunteți toți carne de tun!”