Brexit: Juncker îi transmite lui Johnson că actualul acord de ieşire este singurul posibil pentru UE

Brexit: Juncker îi transmite lui Johnson că actualul acord de ieşire este singurul posibil pentru UE

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, i-a transmis din nou joi premierului britanic Boris Johnson că acordul de ieşire încheiat cu Londra este singurul posibil pentru Uniunea Europeană, a spus purtătoarea sa de cuvânt, potrivit AFP.

"Preşedintele Juncker a discutat la telefon cu premierul Boris Johnson şi, după ce l-a ascultat, i-a spus că acordul de ieşire este cel mai bun şi singurul posibil pentru Uniunea Europeană", a declarat Boris Johnson.

"El i-a oferit de asemenea asigurări că executivul european este pregătit să lucreze cu Regatul Unit pentru a completa declaraţia politică (anexată acordului de ieşire) şi pentru a analiza toate propunerile sale, cu condiţia ca ele să fie compatibile cu acordul de ieşire", a mai afirmat purtătoarea de cuvânt.

"Cei doi lideri au făcut schimb de numerele de telefon mobil şi au convenit să rămână în contact", a precizat ea.

"Comisia rămâne disponibilă în cursul următoarelor săptămâni dacă Marea Britanie vrea să organizeze discuţii şi să îşi clarifice poziţia mai detaliat", a mai anunţat ea.

De partea cealaltă, un purtător de cuvânt al lui Boris Johnson a spus că noul premier britanic i-a transmis lui Juncker, în convorbirea telefonică pe care au avut-o, că aşa-numita 'plasă de siguranţă' nord-irlandeză trebuie eliminată pentru a se evita un Brexit fără acord, relatează Reuters.

Johnson i-a mai spus lui Juncker că acordul de retragere convenit de fostul premier britanic Theresa May şi UE nu va trece de parlament în forma actuală, a mai precizat purtătorul său de cuvânt.

Anterior joi, Johnson a declarat că acordul este "inacceptabil" şi a cerut ca Uniunea Europeană să redeschidă negocierile.

Cererile de modificare a acordului formulate de premierul britanic sunt "inacceptabile", iar UE trebuie să se pregătească de o ieşire a UE din blocul comunitar fără acord, a avertizat tot joi negociatorul UE, Michel Barnier.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale