Brummell: Modificările la legile Justiției trebuie adaptate nevoilor României

Brummell: Modificările la legile Justiției trebuie adaptate nevoilor României

Modificările la legile Justiției, traficul de ființe umane și colaborarea dintre Marea Britanie și România în domeniu au fost printre temele discutate de ministrul Tudorel Toader și ambasadorul Marii Britanii la București, Paul Brummell.

 ''Am discutat despre colaborarea dintre Marea Britanie și România în domeniul justiției. Avem o colaborare foarte strânsă. (...) Am discutat despre modificările sistemului judiciar din România. Am subliniat că România trebuie să decidă conform Constituției și procedurilor parlamentare. Am subliniat că apreciem ce a făcut România în ceea ce privește lupta împotriva corupției. România are instituții care lucrează într-un mod foarte bun. Modificările la legile Justiției trebuie discutate cu toate părțile. Ministrul a explicat scopul modificărilor'', a spus Brummell, la finalul întâlnirii de la Ministerul Justiției.

Cu privire la modificările aduse legilor Justiției, Paul Brummell a precizat că în cadrul discuției a subliniat că România trebuie să decidă care este cel mai potrivit sistem de justiție, adăugând că există instituții precum DNA care, din punctul său de vedere, lucrează "într-un mod foarte bun".

"Am discutam modificările sistemului judiciar din România și am subliniat că, bineînțeles, este pentru România să decidă confirm Constituției și conform procedurilor parlamentare ce sistem de justiție vreți, care este sistemul potrivit pentru România. Noi am subliniat că apreciem foarte mult ce a făcut România anul trecut în ceea ce privește stabilirea sistemului drept și lupta împotriva corupției. Am subliniat că România are instituții precum DNA care (...) lucrează într-un mod foarte bun și punctul nostru de vedere este că orice modificare ar fi bine să fie cu toate părțile interesate și modificări care au scopul de a întări sistemul de drept din România și lupta împotriva corupției.

Întrebat dacă Tudorel Toader a declarat că susține lupta împotriva corupție, ambasadorul a declarat: "Da. A spus că și aceasta este importantă pentru România".

Ambasadorul a mai precizat că el este cel care a inițiat întâlnirea de miercuri cu Tudorel Toader.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria