Bulgaria reconfirmă eliminarea oricăror restricţii pentru turiştii români, indiferent de situaţia epidemiologică (touroperator)

Bulgaria reconfirmă eliminarea oricăror restricţii pentru turiştii români, indiferent de situaţia epidemiologică (touroperator)

Bulgaria reconfirmă eliminarea oricăror restricţii pentru turiştii români, indiferent de situaţia epidemiologică, unii hotelieri fiind pregătiţi să preia costul testelor PCR sau să ofere reduceri considerabile în cazul în care ţara va intra pe lista galbenă în următoarele săptămâni, arată datele unui turoperator român.

Pentru finalul lunii august şi septembrie sunt aşteptaţi în Bulgaria circa 250.000 de turişti români.

"În continuare, turiştilor români care merg în Bulgaria li se va solicita doar actul de identitate sau paşaportul până la finalul sezonului, indiferent de situaţia epidemiologică. Conform Ordinului emis de Guvernul Bulgariei pe 13 august, "ţări cu care Republica Bulgaria a ajuns la un acord reciproc pentru libera circulaţie a cetăţenilor şi a persoanelor cu statut de reşedinţă permanentă, pe termen lung, şi a membrilor familiilor lor, la sosirea din cealaltă ţară: România". După cum subliniază textul de lege, România este unica ţară pentru care se face o excepţie, iar statul bulgar se ţine de cuvânt şi menţine excepţia, aşa cum a anunţat şi pe 16 iulie", se arată într-un comunicat al Travel Planner, transmis vineri AGERPRES.

Consultanţii precizează că, deşi reciprocitatea circulaţiei fără restricţii nu este clară din partea României, faptul că Bulgaria continuă să se afle pe lista verde pentru România elimină orice problemă pentru turişti, care nici la revenirea în ţară nu trebuie să prezinte altceva în afara actului de identitate.

"Probabil că, în urma neclarităţilor în rândul turiştilor români şi a unor interpretări greşite, Guvernul Bulgariei a subliniat din nou că, până la sfârşitul sezonului, nu va impune nicio restricţie turiştilor români. Pentru că, în următoarele săptămâni, este posibil ca Bulgaria să intre pe lista galbenă, noi am decis să informăm turiştii cu privire la condiţiile şi măsurile care s-ar impune. Circa 95% dintre turişti răspund pozitiv, doresc să păstreze rezervările şi nu consideră acest fapt un impediment. Dacă ar intra pe lista galbenă ar însemna că turiştii nevaccinaţi ar trebui să prezinte teste PCR doar la revenirea în ţară pentru evitarea carantinei. Testele se pot efectua în staţiunea în care se află turiştii sau în multe cazuri chiar la hotel. Un test costă, în medie, circa 35 de euro de persoană (adult sau copii peste 6 ani împliniţi). În momentul de faţă ştim că pentru copiii sub 6 ani nu sunt necesare test sau vaccinarea la întoarcere. Cu toate acestea, având în vedere că alte destinaţii populare se află pe lista roşie, iar litoralul românesc este suprasolicitat şi cu tarife mai mari decât în Bulgaria, ne aşteptăm cel puţin la menţinerea interesului ridicat pentru această destinaţie", a declarat Sebastian Constantinescu, director general Travel Planner.

Potrivit sursei citate, multe hoteluri sunt pregătite să ofere deja testele pe loc, la hotel. Există lanţuri hoteliere precum HVD sau DIT care deja s-au mobilizat şi s-au hotărât să preia o parte din costurile testelor PCR, ajungând şi la 15 euro/pers, dar există semnale ca şi alţii să le urmeze exemplul sau chiar să preia costul integral.

Conform Hotărârii nr. 51 / 26.07.2021, persoanele nevaccinate care revin din ţările aflate pe lista galbenă trebuie să prezinte un test PCR, cu excepţia copiilor sub 6 ani şi persoanelor care au fost confirmate pozitiv pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 180 de zile anterior intrării în ţară, pentru care au trecut cel puţin 14 zile de la data confirmării până la data intrării în ţară.

Reprezentanţii Travel Planner subliniază că, potrivit Institutului bulgar de statistică, ţara vecină a primit, doar în luna iunie, 170.899 de români. Românii au reprezentat circa 40% dintre turiştii sosiţi din Uniunea Europeană pe litoral. Odată cu operarea charterelor, mai ales din Germania şi Polonia, procentul a scăzut, dar românii rămân în continuare pe primul loc ca ţară emiţătoare de turişti, menţionează turoperatorul.

Prognoza meteo pentru luna septembrie este, de asemenea, foarte bună, cu temperaturi peste medie, iar preţurile sunt mult mai mici decât în vârful de sezon, însoţite de oferte speciale, afirmă oficialii agenţiei de turism.

Sunny Beach rămâne una dintre cele mai căutate staţiuni, dar în ultima perioadă se remarcă un interes mai ridicat pentru Albena, ca destinaţie de weekend prelungit, datorită proximităţii faţă de România. Există în continuare tendinţa turiştilor de a căuta hoteluri în staţiuni mai aerisite, precum Obzor, sau resorturi mai apropiate de graniţa cu România. Hotelurile care oferă servicii recomandabile au reduceri de până la 25% - 30%, în septembrie.

Travel Planner şi-a început activitatea în vara anului 2008, iar până în acest moment a organizat peste 30.000 de vacanţe pentru mai mult de 120.000 de turişti. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cazul Halep ia turnuri dramatice. Verdict schimbat când s-a aflat identitatea jucătoarei, scriu americanii

2 Sports Illustrated publică o informație care dinamitează cazul Halep

3 VIDEO Dramoletă PSD / Amanta lui Buzatu a început să țipe și i s-a făcut rău în timpul flagrantului, când a fost dată jos din mașină de mascați

4 Ultima știre despre fata cea mare a lui Gabi Balint este că a renunțat la sutien...

5 VIDEO Controverse după ce tânăra generație a aflat că Aguilera a concurat la Cerbul de Aur și a plecat acasă învinsă de Narcisa Suciu