Bulgaria, România și Cehia au suspendat importul de muncitori din Coreea de Nord (raport)

Bulgaria, România și Cehia au suspendat importul de muncitori din Coreea de Nord (raport)

Bulgaria, România și Cehia au suspendat importul de muncitori din Coreea de Nord, pe fondul acuzațiilor că autoritățile de la Phenian rețin banii câștigați în străinătate de cetățeni nord-coreeni, potrivit unui raport al unei organizații pentru protecția drepturilor omului din Coreea de Sud, informează agenția de presă Yonhap.

"Bulgaria, Cehia și România au stabilit un precedent prin încetarea importurilor de muncitori, după descoperirea condițiilor la care sunt supuși lucrătorii nord-coreeni de peste hotare", susține organizația Database Center for North Korean Human Rights care are sediul la Seul, într-un raport care a fost prezentat în comun cu Universitatea Leiden din Olanda la o conferință organizată la Haga la începutul acestei luni. "Suspendarea primirii de muncitori nord-coreeni de către cele trei țări est-europene este un exemplu prin care statele iau măsuri împotriva extorcării muncitorilor", se mai arată în raportul organizației pentru apărarea drepturilor omului.

Exportul de forță de muncă este considerat o sursă importantă de venit pentru Coreea de Nord dar deseori regimul de la Phenian este acuzat de sclavie modernă, din pricina condițiilor dure de muncă și a extorcării persoanelor care lucrează în străinătate.

Se estimează că aproximativ 50.000-60.000 de nord-coreeni lucrează în străinătate, în special în industria minieră, forestieră, textile și construcții. Coreea de Nord ar primi anual peste 100 de milioane de dolari de pe urma cetățenilor săi care muncesc în străinatate.

AGERPRES/ (AS-autor: Constantin Balaban, editor: Andreea Marinescu, editor online: Ada Vîlceanu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Elena Ionescu a lăsat totul la vedere, în direct

2 Așa o fi?

3 Voiculescu, audiat discret de procurorii DIICOT pentru dispariția unor documente clasificate

4 Jurnalist de investigații: Andreea Moldovan este în conexiune cu unul dintre cele mai mari holdinguri farma di…

5 O cunoscută jurnalistă îl calcă-n picioare pe Voiculescu și-l apără pe Cîțu