Buzău: 25 de percheziţii la persoane bănuite de constituirea unui grup infracţional specializat în trafic de droguri de risc

Buzău: 25 de percheziţii la persoane bănuite de constituirea unui grup infracţional specializat în trafic de droguri de risc

Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate şi procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Buzău au efectuat, luni, 25 de percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Buzău şi Ilfov, precum şi în Capitală, la persoane bănuite de constituirea unui grup infracţional organizat specializat în trafic de droguri de risc.

Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului General al Poliţiei Române, în cauză s-a reţinut faptul că pe raza judeţului Buzău ar fi acţionat o reţea infracţională formată din 20 de persoane, care ar fi comercializat droguri de risc, respectiv canabis, precum şi diverse produse susceptibile de a avea efecte psihoactive către consumatori de pe raza municipiului Buzău şi a comunelor limitrofe acestuia.

"În această dimineaţă, poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Buzău, împreună cu procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Buzău, au efectuat 25 de percheziţii domiciliare, în Buzău, Ilfov şi Bucureşti, la persoane bănuite de trafic de droguri de risc, efectuare de operaţiuni cu substanţe susceptibile a avea efect psihoactiv şi constituire a unui grup infracţional organizat'', informează IGPR.

Din cercetări a reieşit că, din 2019 şi până în prezent, 20 de persoane cu vârste cuprinse între 14 şi 42 de ani s-ar fi constituit într-o grupare infracţională şi s-ar fi aprovizionat cu droguri de risc şi substanţe cu efect psihoactiv de la persoane din Galaţi şi Bucureşti, pe care le-ar fi vândut în Buzău, dar şi în comunele limitrofe (Săpoca, Cernăteşti, Merei).

În urma percheziţiilor, au fost ridicate aproximativ 80 de grame de canabis, 20 de grame de substanţe susceptibile a avea efect psihoactiv, mai multe telefoane mobile şi 1.300 de lei.

Potrivit sursei citate, au fost puse în executare 19 mandate de aducere, persoanele depistate urmând a fi conduse pentru audieri la sediul DIICOT Buzău.

La activităţi au participat şi poliţişti ai brigăzilor de combatere a criminalităţii organizate Ploieşti şi Bucureşti, poliţişti ai serviciilor de combatere a criminalităţii organizate Ilfov şi Dâmboviţa, precum şi jandarmi ai Inspectoratului Judeţean Buzău, ai Grupării Mobile Ploieşti şi ai Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei Bucureşti.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria