Camera Deputaților: A fost aprobată componența numerică și nominală a comisiilor permanente

Camera Deputaților: A fost aprobată componența numerică și nominală a comisiilor permanente

Camera Deputaților a aprobat joi componența numerică și nominală a comisiilor permanente.

Astfel, Comisia pentru politică economică va avea 19 membri, Comisia de buget-finanțe — 25, Comisia pentru industrii — 21, Comisia pentru transporturi — 19, Comisia pentru agricultură — 25, Comisia pentru drepturile omului — 19, Comisia pentru administrație — 25, iar Comisia pentru mediu — 17 membri.

De asemenea, Comisia pentru muncă va avea 25 de membri, Comisia pentru sănătate — 21, Comisia pentru învățământ — 25, Comisia pentru cultură — 17, Comisia juridică — 25, Comisia de apărare — 21, Comisia pentru politică externă — 21, Comisia pentru abuzuri — 13, Comisia pentru regulament — 7, Comisia pentru tehnologie — 15, Comisia pentru egalitate de șanse — 13, Comisia pentru diaspora — 15, iar Comisia pentru afaceri europene — 21 de membri.

Potrivit celor stabilite de deputați, Liviu Dragnea (PSD) va activa în Comisia pentru administrație publică. Tot în Comisia pentru administrație va fi și Nicușor Dan (USR).

Victor Ponta (PSD) va activa în Comisia pentru politică externă, la fel și Daniel Constantin (ALDE) și Eugen Tomac (PMP).

Viorel Ștefan (PSD) va fi în Comisia pentru buget, finanțe, bănci, Rovana Plumb (PSD) — în Comisia pentru muncă, iar Nicolae Bănicioiu (PSD) în Comisia pentru sănătate.

Comisia juridică va fi condusă de Florin Iordache (PSD), în această comisie urmând să activeze și Cătălin Predoiu (PNL).

Din Comisia pentru cultură va face parte Gigel Știrbu (PNL), iar Eugen Nicolicea (PSD) va fi în Comisia de regulament, la fel și Robert Turcescu.

Adriana Săftoiu (PNL) va face parte, pe lângă Comisia de regulament, și din Comisia pentru drepturile omului. Raluca Turcan (PNL) va activa în Comisia pentru învățământ, la fel și Sorin Cîmpeanu (ALDE).

Conducerile comisiilor permanente sunt alese în cadrul ședințelor acestor structuri.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

2 De citit analiza lui Adrian Năstase despre războiul din Ucraina

3 În ce circumstanțe a murit liderul interlop Costel Corduneanu

4 Surprinzător, unul dintre experții de top ai Chinei anunță înfrângerea Rusiei în Ucraina

5 VIDEO Filmare cu camarila lui Nicușor Dan, în frunte cu „bobinatorul” primarului, controversatul afacerist Matei Păun, în timp ce caută un sediu de ca…