Caraş-Severin: Un bătrân păcălit că s-au schimbat banii a rămas fără 13.800 lei şi zece galbeni

Caraş-Severin: Un bătrân păcălit că s-au schimbat banii a rămas fără 13.800 lei şi zece galbeni

Un bătrân în vârstă de 79 de ani din municipiul Caransebeş a fost păcălit de un hoţ că s-au schimbat banii şi a rămas fără aproape 14 mii lei şi zece galbeni.

Conform unui comunicat de presă transmis de IPJ Caraş-Severin, bătrânul a sunat joia trecută la 112 şi a anunţat că un necunoscut i-a sustras o sumă mare de bani din locuinţă.

Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului iar în urma cercetărilor efectuate au stabilit că, în aceeaşi zi, bătrânul a fost abordat pe o stradă din apropierea locuinţei sale de un bărbat necunoscut.

Intrând în discuţie cu acesta, bătrânul i-a spus că are nevoie de un instalator întrucât are probleme la coloana de apă. Bărbatul necunoscut s-a oferit să-l ajute, fiind invitat în curtea locuinţei. Ulterior, acesta a simulat o convorbire telefonică cu un instalator, asigurându-l pe bătrân că va veni cineva într-o oră pentru a remedia problema.

Ulterior, bărbatul l-a întrebat pe bătrân dacă deţine sume de bani în casă, pentru că el a fost director la o bancă şi ştie că în noaptea respectivă "se vor schimba banii". Crezându-l, bătrânul l-a invitat în locuinţă şi i-a înmânat toţi banii pe care îi avea, respectiv 13.800 lei, pentru a-i spune dacă mai sunt valabili.

După ce i-ar fi examinat, necunoscutul i-a spus că nu mai sunt valabili şi că trebuie schimbaţi la o bancă, oferindu-se să îl ajute. Bătrânul a acceptat, mergând în altă încăpere pentru a se schimba de haine. În acest timp, bărbatul necunoscut i-a spus că pleacă înainte şi îl aşteaptă la o agenţie bancară. Ulterior, bătrânul a constatat că îi lipsesc 13.800 lei şi zece galbeni.

Poliţiştii desfăşoară cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt, în vederea identificării autorului.

Pentru a nu deveni victime ale unor infractori, poliţiştii recomandă oamenilor să manifeste maximă prudenţă atunci când sunt abordaţi de necunoscuţi. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…