Caravaggio a murit în urma unei infecţii cu stafilococul auriu (cercetători)

Caravaggio a murit în urma unei infecţii cu stafilococul auriu (cercetători)

Celebrul pictor baroc Caravaggio, care a murit în 1610, a decedat din cauza unei infecţii cu stafilococul auriu, au dezvăluit marţi cercetătorii de la Institutul spitalicesc universitar (IHU) Méditerranée Infection din Marseille, patru secole mai târziu, relatează AFP.

Michelangelo Merisi da Caravaggio a fugit din Roma după ce a comis o crimă în timpul unei încăierări stradale şi a murit patru ani mai târziu în Toscana, în condiţii neelucidate.

"Datorită cooperării cu antropologii italieni şi cu microbiologul Giuseppe Cornaglia, echipele de la IHU Méditerranée Infection au obţinut mai mulţi dinţi prelevaţi de pe scheletul lui Caravaggio", a precizat institutul într-un comunicat.

Cercetătorii au extras pulpa dentară, bogată în vase sanguine. Combinând trei metode de detectare a ADN-ului, "ucigaşul a fost identificat: un stafilococ auriu", mai menţionează comunicatul.

Institutul, condus de profesorul Didier Raoult, este un centru de cercetare, de îngrijire şi de formare specializat în lupta împotriva bolilor infecţioase.

Rezultatul va fi publicat în această toamnă într-un articol ştiinţific în revista Lancet infectious diseases, potrivit IHU.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Lunetista fotomodel, brazilianca Thalito, ucisă într-un atac al rușilor în Harkov

2 VIDEO Cum sunt vânați și uciși ofițerii ruși. Putin pierde cel de-al 58-lea ofițer

3 „Iadul pe pământ” / Mărturisirile unor soldaţi ucraineni de pe frontul din Est

4 VIDEO Avionul „glorios” cu care Putin spera să câștige în Ucraina, un dezastru. Su-34 cade din cer

5 Dosarul Hidroelectrica / Avocații Elenei Udrea au venit la proces pregătiți să scoată România din Uniunea Europeană