Carlos "Șacalul" se declară "revoluționar profesionist" și respinge noile acuzații împotriva sa

Carlos "Șacalul" se declară "revoluționar profesionist" și respinge noile acuzații împotriva sa

Carlos "Șacalul", pe vremuri cel mai căutat fugar din lume, a compărut luni în fața unui tribunal parizian în legătură cu un atac comis în 1974 în capitala franceză, relatează DPA și Efe.

Venezueleanul de 67 de ani, pe numele său real Ilich Ramirez Sanchez, este acuzat că a aruncat o grenadă într-un restaurant din cartierul Saint Germain, omorând două persoane și rănind 34.

Carlos s-a prezentat în fața instanței drept "revoluționar profesionist" și a respins acuzațiile împotriva sa, evocând un "complot sionist" și calificându-i pe reclamanți, o asociație a victimelor, drept niște "vulturi" care urmăresc să obțină bani pe seama contribuabililor francezi. El a mai afirmat, între altele, că Franța nu este o "democrație adevărată" și a comparat-o cu "democrația participativă" instalată potrivit lui în țara sa, Venezuela, după "revoluția bolivariană" a fostului președinte Hugo Chavez.

Carlos 'Șacalul' ispășește deja două condamnări de detenție pe viață pentru implicarea într-o serie de atacuri cu bombă soldate cu 11 morți în 1982-1983 și pentru uciderea a doi agenți de poliție francezi și a unui informator libanez în 1975.

Ramirez a fost cel mai căutat fugar din lume în timpul Războiului Rece, când a orchestrat mai multe atacuri asupra unor ținte occidentale de nivel înalt, între care și o luare de ostatici soldată cu morți în 1975 la sediul Organizației Țărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) din Viena. A fost arestat în Sudan în 1994, iar de atunci se află în detenție în Franța.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...