Caz unic în istoria medicinei. O femeie credea că are TBC, dar medicii au descoperit un prezervativ în plămânii ei

Caz unic în istoria medicinei. O femeie credea că are TBC, dar medicii au descoperit un prezervativ în plămânii ei

Cazul, care a avut loc în anul 2021, ar putea fi singurul de acest fel din literatura medicală. Medicii au rămas șocați de ceea ce au găsit în plămânii pacientei. Este vorba despre un prezervativ, iar misterul despre cum a ajuns acolo a fost dezlegat, până la urmă.

Medicii au decis să o opereze pe femeie FOTO Shutterstock

Femeia în vârstă de 27 de ani a mers la spital după ce, timp de șase luni, a avut tuse, febră și mucus gros. Cu patru luni înainte primise antibiotice și tratament antituberculos, dar nu părea să aibă niciun impact asupra simptomelor, scriu medicii într-un raport de caz publicat în National Library of Medicine (Bibilioteca Națională de Medicină din SUA), potrivit IFL Science, citat de stirileprotv.ro

Pacienta, profesoară într-un liceu din SUA, a fost testată pentru tuberculoză, iar rezultatul a fost negativ. Când i s-a făcut o radiografie, medicii au descoperit o leziune în lobul superior drept al unuia dintre plămâni. În urma investigațiilor suplimentare, aceasta părea a fi "o structură inversată asemănătoare unui sac "așezat' în bronhii".

În urma acestui aspect, medicii au decis să o opereze pentru a extrage „sacul” misterios. Deși cea mai mare parte a fost distrusă în urma intervenției, rezultatul i-a șocat. Era vorba despre un prezervativ.

Rușinată, profesoara a povestit ce s-a întâmplat

Pentru a aflat mai multe detalii, i-au pus mai multe întrebări femeii și soțului ei. Rușinată, profesoara le-a spus cadrelor medicale că prezervativul ar fi ajuns în plămânii săi în urma unei partide de sex oral.

Cei doi soți și-au amintit că prezervativul se slăbise în timpul actului și că, în acel moment, doamna avusese și un episod de strănut sau tuse".

Medicii au observat că diagnosticarea problemei a fost întârziată de mai mulți factori, printre care rușinea femeii de a dezvălui ce s-a întâmplat, dar și faptul că nu și-a dat seama ulterior că apariția tusei are legătură cu inhalarea unui prezervativ.

De asemenea, s-a menționat faptul că era puțin probabil ca prezervativul în sine să provoace o leziune pulmonară în mod direct, " din cauza consistenței sale moi, elastice și cauciucate", dar obstrucția ar fi putut duce la acumulări de secreții, dar și la infecții. Cu toate acestea, modul în care prezervativul a clintit în interiorul plămânului ei în timpul respirației și tusei a eliminat probabil unele secreții, ceea ce a dus la întârzierea simptomelor care ar putea fi observate de personalul medical.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…