Cazul Griveaux: Alexandra de Taddeo, inculpată şi plasată sub control judiciar

Cazul Griveaux: Alexandra de Taddeo, inculpată şi plasată sub control judiciar

Alexandra de Taddeo, partenera activistului rus Piotr Pavlenski care a difuzat imagini compromiţătoare pentru fostul candidat al partidului lui Emmanuel Macron la primăria Paris Benjamin Griveaux, a fost inculpată marţi şi plasată sub control judiciar, relatează AFP.

Tânăra de 29 de ani, destinatara imaginilor cu caracter sexual cu Benjamin Griveaux, a fost inculpată în cadrul procedurii aşa-numite de "informaţie judiciară" lansate în aceeaşi zi pentru "atingere adusă intimităţii vieţii private" şi "difuzarea fără acordul persoanei a unei înregistrări conţinând cuvinte sau imagini cu caracter sexual şi obţinute cu consimţământul său", a precizat sursa judiciară.

"Ea este destinatara, o recunoaşte fără nicio obiecţie, este chiar ea. Ea a păstrat imaginile, nu pentru a le difuza pe un site de internet, le-a păstrat pentru că aşa a vrut", a declarat Noémie Saidi-Cottier, precizând că ea fost plasată sub control judiciar cu interdicţia de a intra în contact cu partenerul său.

"Poziţia sa este clară, ea nu se află în spatele iniţiativei de difuzare a imaginilor, ea contestă implicarea sa în difuzarea imaginilor. În ceea ce priveşte restul, ea îşi exprimă susţinerea sa totală faţă de prietenul său", a explicat avocata.

La mai puţin de 48 de ore de la postarea înregistrărilor online, Benjamin Griveaux a renunţat vineri la candidatura sa la primăria Parisului.

Potrivit avocatei ei, Alexandra de Taddeo este "extrem de obosită" şi "puţin la capătul puterilor", după aproape 48 de ore în arest preventiv şi o noapte suplimentară în arestul tribunalului din Paris înainte de a fi interogată de un judecător de instrucţie.

Asta explică, potrivit avocatei ei, faptul că "ea nu a făcut declaraţii" în faţa acestui judecător marţi, chiar dacă "a cooperat în cursul arestului preventiv, a furnizat codurile telefonului său şi a răspuns la fiecare dintre întrebări".

Alexandra de Taddeo, care nu a apărut marţi în faţa presei, "va discuta cu media când va avea suficient curaj", a mai spus avocata.

Piotr Pavlenski urma şi el să fie interogat marţi de către judecătorul de instrucţie în acest caz.

El este vizat şi de o altă procedură de "informaţie judiciară" pentru violenţe cu mână armată comise pe 31 decembrie, pentru care parchetul a anunţat că a solicitat plasarea sa în detenţie provizorie.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Digi duru” s-a înmuiat? / Andrew Tate a trimis primul e-mail din închisoare, în care se plânge de condiții: „Gândacii sunt singurii mei prieteni”

2 Hopa! A mai apărut o creștină în povestea fraților Tate!

3 Un ciclon puternic lovește România: viscol și zăpadă de o jumătate de metru. Ce zone sunt afectate

4 Poveste de film / Un român care și-a sedus fosta cumnată cu 17 ani mai tânără a fost vânat prin Europa și ucis la Paris de socrul lui

5 VIDEO Noua Eră / Primul om de pe planetă care și-a întinerit vârsta organelor cu 25%