Cazul Khashoggi: Trimisul Arabiei Saudite la Consiliul ONU pentru Drepturile Omului promite că vinovaţii vor fi inculpaţi

Cazul Khashoggi: Trimisul Arabiei Saudite la Consiliul ONU pentru Drepturile Omului promite că vinovaţii vor fi inculpaţi

Procuratura din Arabia Saudită investighează moartea jurnalistului Jamal Khashoggi şi îi va trimite în faţa justiţiei pe vinovaţi, a declarat luni un diplomat la o reuniune a Consiliului ONU pentru Drepturile Omului la Geneva, relatează dpa.

"Conducerea regatului şi-a exprimat durerea pentru uciderea cetăţeanului Jamal Khashoggi", a spus Bandar al-Aiban, şeful Comisiei pentru drepturile omului din Arabia Saudită.

În urma instrucţiunilor regelui Salman, "procurorii (saudiţi) au început investigaţiile în acest caz pentru a ajunge la toate adevărurile şi pentru a-i preda justiţiei pe toţi acuzaţii şi a obţine condamnarea celor dovediţi vinovaţi de această crimă", a adăugat Bandar al-Aiban.

Consiliul ONU pentru Drepturile Omului a început luni la Geneva examinarea situaţiei drepturilor omului în Arabia Saudită, după furtuna declanşată de uciderea jurnalistului disident.

Jamal Khashoggi, jurnalist şi critic al conducătorilor saudiţi, a fost ucis la 2 octombrie în interiorul consulatului saudit de la Istanbul de către o echipă trimisă de Riad, un asasinat despre care preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a spus că a fost ordonat "de la cele mai înalte niveluri" ale guvernului saudit.

Parchetul de la Istanbul a afirmat săptămâna trecută că jurnalistul Jamal Khashoggi a fost ucis prin strangulare imediat după ce a intrat în consulat pentru a obţine documente în vederea căsătoriei, iar corpul său a fost dezmembrat.

Rămăşiţele sale nu au fost găsite încă. Nu există nicio confirmare privind cine a comandat crima.

După ce a negat mai multe săptămâni şi după o presiune internaţională tot mai mare, Arabia Saudită a recunoscut în cele din urmă că Jamal Khashoggi a fost ucis în consulat, adăugând că 18 suspecţi sunt sub investigaţie la Riad.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Momentul în care Putin va ordona invadarea Ucrainei / Indiciile oferite de experți militari

2 Dihonie în PSD din cauza grevei de la STB! / Ciolacu a strâns-o de „amigdale” pe Firea să-l demisioneze pe ăla d…

3 VIDEO Priviți ce postează Armata Rusiei!

4 Valentin Naumescu: Rusia a luat deja decizia privind Ucraina / Amănuntul uitat de mulți și invocat de profesor

5 București, duminică seara...