Ce spunea bloggerul rus ucis în explozia din Sankt Petersburg: „Vom jefui pe toată lumea, așa cum ne place”

Ce spunea bloggerul rus ucis în explozia din Sankt Petersburg: „Vom jefui pe toată lumea, așa cum ne place”

Celebrul blogger militar rus Vladlen Tatarski a fost ucis duminică în explozia produsă într-o cafenea din centrul oraşului Sankt Petersburg. Autor al unor reportaje pe linia frontului din Ucraina, Tatarski era un susținător vocal al invaziei ruse.

Vladlen Tatarski. FOTO Profimedia

Pe numele real Maxim Fomin, Vladlen Tatarsky, a căpătat o notorietate deosebită anul trecut, potrivit BBC News .

Într-un videoclip filmat în interiorul Kremlinului, bloggerul rus spunea:

„Vom învinge pe toată lumea, vom ucide pe toată lumea, vom jefui pe toată lumea, după cum este necesar. Așa cum ne place nouă".

Deflagraţia a fost provocată de un „dispozitiv exploziv necunoscut"

Explozia a avut loc la Street Bar Cafe, o cafenea din orașul Sankt Petersburg (Rusia). Deflagrația s-a soldat cu moartea lui Vladlen Tatarski (confirmată de Ministerul rus de Interne) și rănirea mai multor persoane.

Este vorba despre 19 răniți, scrie Agerpres, care citează AFP şi Reuters.

Potrivit Comitetului de anchetă rus, care a declanșat o anchetă penală, deflagraţia a fost provocată de un „dispozitiv exploziv necunoscut”.

Potrivit unui site local citat de Reuters, cafeneaua în care s-a produs explozia i-a aparţinut la un moment dat lui Evgheni Prigojin, fondatorul companiei Wagner care susţine Rusia în Ucraina.

Ipoteza în care Tatarski a fost cel vizat

Nu sunt indicii cu privire la motivul exploziei.

În ipoteza în care Tatarski a fost cel vizat, vorbim de al doilea asasinat pe teritoriul rus al unei figuri proeminente asociate cu războiul din Ucraina, după Daria Dughina , fiica unui ultranaţionalist, ucisă în august în explozia maşinii în care se afla.

Tatarski avea 40 de ani și peste 560.000 de urmăritori pe Telegram, fiind unul dintre cei mai influenţi bloggeri militari.

Grupul Cyber Front Z, care se prezintă pe reţelele sociale drept „soldaţii informaţiei Rusiei”, a precizat că închiriase localul pentru seara de duminică.

A avut loc un atac terorist. Am luat unele măsuri de securitate, dar din păcate nu au fost de ajuns”, a declarat grupul pe Telegram.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...