Cea mai geroasă noapte a iernii. Revin ninsorile/Cod portocaliu de viscol în 7 județe

Cea mai geroasă noapte a iernii. Revin ninsorile/Cod portocaliu de viscol în 7 județe

Cea mai geroasă noapte din această iarnă în Capitală şi în mai multe oraşe: minus 32 de grade la Întorsura Buzăului, minus 30 de grade la Făgăraş, minus 22 de grade la Bucureşti! În cursul nopţii de marţi spre miercuri va începe să ningă în Muntenia, Dobrogea şi mare parte a Moldovei şi se va depune un strat nou de zăpadă de aproximativ 10-15 centimetri, au precizat, pentru News.ro , reprezentanţii ANM.

Ninsorile viscolite vor fi mai scurte şi nu aşa de intense cum au fost cele de săptămâna trecută, au mai spus reprezentanţii ANM. 

În Bucureşti şi în mai multe oraşe din ţară, noaptea de luni spre marţi a fost cea mai geroasă din această iarnă, cea mai scăzută temperatură fiind înregistrată la Întorsura Buzăului – minus 32 de grade şi Făgăraş – minus 30 de gade, în timp ce în Capitală temperatura a scăzut la minus 22 de grade la staţia Băneasa.

Reprezentanţii Administraţiei Naţionale de Meteorologie au declarat, marţi, pentru News.ro , că cea mai scăzută temperatură din acest sezon a fost înregistrată, în noaptea de luni spre marţi, la Întorsura Buzăului, unde termometrele au indicat minus 32 de grade. Aceasta nu este însă şi cea mai scăzută temperatură înregistrată în judeţul Covasna, în februarie 2005 fiind minus 35,8 grade Celsius.

Şi în Bucureşti a fost cea mai geroasă noapte din această iarnă, fiind înregistată o temperatură de minus 22 de grade la staţia Bucureşti Băneasa. Marţi dimineaţă, la ora 08.00, la staţia Bucureşti Băneasa erau 17,6 grade, la Bucureşti Afumaţi – minus 16,2 grade şi la Bucureşti Filaret – minus 12,7 grade.

Multe oraşe au avut, în noaptea de luni spre marţi, cele mai scăzute temperaturi din această iarnă, printre care Alba-Iulia, Braşov, Feteşti, Focşani, Medgidia şi Slatina, au precizat reprezentanţii ANM.

Marţi dimineaţă, la ora 08.00, cele mai scăzute temperaturi erau la: Întorsura Buzăului – minus 31,8 grade Celsius, Făgăraş – minus 28,7 grade, Miercurea-Ciuc – minus 28,7 grade, Târgu Secuiesc – minus 26,6 grade, Stâna de Vale – minus 26,5, Baraolt – minus 26,1 grade, Braşov, staţia Ghimbav – minus 25,3 grade, Obârşia Lotrului – minus 25,3, Târgul Lăpuş – minus 26 de grade, Odorheiu Secuiesc – minus 23,9, Topliţa – minus 22,8 şi Bistriţa – 22 de grade.

Cele mai ridicate teperaturi erau, marţi, la ora 08.00, la Sulina – minus 9 grade, Tulcea – minus 9,9 grade, Roman – minus 10 grade, Gura Portiţei – minus 10,2 grade, Galaţi – minus 10,3, Jurilovca – minus 10,3, Piatra Neamţ – minus 10,4, Moldova Veche – minus 10,4 grade şi Suceava – minus 10,6 grade.

Bucureştiul şi 36 de judeţe sunt şi marţi sub avertizare cod portocaliu de ger, temperaturile maxime înregistrate în cursul zilei fiind între minus 15 şi minus 10 grade, iar minime din cursul nopţii de marţi spre miercuri ajungând între minus 29 şi minus 15 grade.

De asemenea, judeţele Caraş-Severin, Timiş, Arad, Bihor şi Satu Mare sunt marţi sub avertizare cod galben, în noaptea de marţi spre miercuri temperaturile putând să scadă sub minus 15 grade.

Reprezentanţii ANM au precizat, pentru News.ro, că în noaptea de marţi spre miercuri temperaturile vor fi uşor mai crescute faţă de cele din noaptea precedentă.

Începând de marţi seară, vântul se va intensifica treptat şi va atinge la rafală viteze de aproximativ 55 de kilometri pe oră.

În cursul nopţii de marţi spre miercuri va înceape să ningă în Muntenia, Dobrogea şi mare parte a Moldovei şi se va depune un strat nou de zăpadă de aproximativ 10-15 centimetri, au precizat, pentru News.ro, reprezentanţii ANM.

Ninsorile viscolite vor fi mai scurte şi nu aşa de intense cum au fost cele de săptămâna trecută, au mai spus reprezentanţii ANM. 

*** Cod portocaliu de viscol in 7 judete incepand de marti seara si cod galben de ninsori pentru jumatatea de est a tarii

Administratia Nationala de Meteorologie a emis marti un cod galben si doua portocalii de ninsori, viscol si polei, valabile pentru aproape toata jumatatea estica a Romaniei.

Codul galben va incepe marti, ora 21.00 si are o durata de 24 de ore, atentionarea vizand ninsori moderate cantitativ si local viscolite.

In intervalul mentionat aria ninsorilor se va extinde dinspre extremitatea sud-estica si va cuprinde treptat jumatatea de est a tarii.

In cea mai mare parte a Munteniei si a Moldovei, in zona Carpatilor de Curbura si temporar in Dobrogea vor fi ninsori moderate cantitativ, iar vantul va avea intensificari cu viteze de 50-60 km/h, viscolind si spulberand zapada.

Unele intensificari ale vantului vor fi si in Oltenia, spulberand trecator zapada.

Primul cod portocaliu este valabil de marti, ora 22.00, pana miercuri, ora 8.00 dimineata si se refera la viscol puternic si polei.

Pe parcursul noptii de marti spre miercuri (10/11 ianuarie) in judetele Constanta si Tulcea vor fi intervale cu rafale de 70...80 km/h, ninsori puternic viscolite, dar si precipitatii mixte ce vor depune polei.

Al doilea cod portocaliu se refera la viscolul puternic ce va aparea in alte cinci judete si este valabil de marti ora 23.00 pana miercuri ora 15.00.

In noaptea de marti spre miercuri (10/11 ianuarie) si in prima parte a zilei de miercuri (11 ianuarie), in judetele Calarasi, Ialomita, Braila, Buzau si Vrancea temporar viscolul va fi puternic, viteza vantului va atinge 70...80 km/h, troienind zapada si reducand vizibilitatea sub 50 m.Citește și:

populare
astăzi

1 Cazul Halep ia turnuri dramatice. Verdict schimbat când s-a aflat identitatea jucătoarei, scriu americanii

2 Sports Illustrated publică o informație care dinamitează cazul Halep

3 VIDEO Dramoletă PSD / Amanta lui Buzatu a început să țipe și i s-a făcut rău în timpul flagrantului, când a fost dată jos din mașină de mascați

4 Ultima știre despre fata cea mare a lui Gabi Balint este că a renunțat la sutien...

5 VIDEO Controverse după ce tânăra generație a aflat că Aguilera a concurat la Cerbul de Aur și a plecat acasă învinsă de Narcisa Suciu