Ceferin (UEFA): Federaţia Română de Fotbal se poate mândri cu faptul că a dus la bun sfârşit competiţiile interne

Ceferin (UEFA): Federaţia Română de Fotbal se poate mândri cu faptul că a dus la bun sfârşit competiţiile interne

Preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin, a declarat, într-un mesaj video difuzat în cadrul Adunării Generale a Federaţiei Române de Fotbal care se află în desfăşurare, că FRF se poate mândri cu faptul că a dus la bun sfârşit competiţiile interne în sezonul precedent în ciuda dificultăţilor apărute ca urmare a pandemiei de coronavirus.

"Aş dori să vă salut şi să vă cer scuze pentru faptul că nu am putut fi azi alături de dumneavoastră. Traversăm o perioadă cu adevărat unică şi fără precedent. Şi, cu toate că a adus atât de multe piedici, prefer să o privesc ca pe o provocare şi ca o posibilitate de a clădi împreună un viitor mai bun. În ciuda tuturor dificultăţilor, ediţia 2019-2020 a Ligii Campionilor, Women Champions League, Europa League şi Youth League s-au încheiat. Ca nicio altă organizaţie din lume, UEFA a reuşit performanţa de a ţine patru competiţii internaţionale de top în patru ţări diferite, în acelaşi timp, într-un context atât de dificil şi cu atâtea constrângeri. Şi toate acestea fără incidente şi fără a pune în pericol sănătatea niciunuia dintre participanţi, lucru care a constituit principala noastră preocupare. Iar toţi putem fi mândri de asta", a spus oficialul UEFA.

"Federaţia Română de Fotbal se poate mândri cu faptul că, în ciuda situaţiei foarte dificile, a reuşit nu doar să reia, ci şi să ducă la bun sfârşit competiţiile interne. Deciziile, contribuţiile, reacţiile rapide şi flexibilitatea, ideile şi încrederea dumneavoastră în administraţia UEFA sunt cele care au contat enorm şi ne-au permis să facem faţă unei provocări considerate de mulţi imposibil de depăşit. Acestea fiind spuse, doresc să mulţumesc Federaţiei Române de Fotbal şi lui Răzvan Burleanu, personal, nu numai pentru munca şi eforturile excelente depuse, ci şi pentru sprijinul constant. Federaţia investeşte strategic în infrastructura fotbalistică. De aceea, cele mai recente succese ale echipei naţionale Under 21 a României nu sunt o coincidenţă", a adăugat Ceferin.

El a menţionat că fotbalul poate aduce speranţă oamenilor în această perioadă dificilă.

"Situaţia încă nu a revenit tocmai la normal, însă cred că în acest moment putem vedea toţi lumina de la capătul tunelului. De asemenea, am convingerea că fotbalul a avut şi are în continuare un rol important în a readuce speranţa şi încrederea în vieţile oamenilor. Chiar dacă meciurile nu s-au putut desfăşura cu tribunele pline, fanii din întreaga lume şi-au găsit o sursă de optimism şi bucurie în faţa micilor ecrane. Au putut vedea că noi nu ne dăm bătuţi niciodată. Fotbalul este unic. În Europa, el este o piramidă extraordinară, având la bază fotbalul de masă, iar la vârf Liga Campionilor", a precizat preşedintele în mesajul transmis membrilor afiliaţi ai FRF.

În încheiere, Aleksander Ceferin a urat succes echipei naţionale a României în play-off-ul de calificare la EURO 2020 şi în noua ediţie a Ligii Naţiunilor.

"Anul viitor ne aşteaptă un Campionat European de excepţie. Echipa dumneavoastră naţională încă se poate califica prin play-off-ul european. Vă doresc mult succes. De asemenea, aţi început bine Liga Naţiunilor. Aşadar, dragi prieteni, fotbalul este o sursă extraordinară de forţă pentru toţi. Următoarea provocare este să aducem cea mai importantă componentă a sportului nostru, suporterii, înapoi pe stadioane. Dar, vom reuşi să facem acest lucru şi în curând această situaţie complicată va rămâne doar o amintire vagă. Sunt nerăbdător să încep un nou sezon. Dificultăţile momentului mă motivează şi mai mult şi sigur toţi simţim acest lucru. Dragi prieteni, vă doresc toate cele bune în viitor. Sper sincer că vom avea în continuare aceeaşi colaborare excelentă!", a afirmat Ceferin.

Adunarea Generală a Federaţiei Române de Fotbal se desfăşoară în condiţii speciale pe Arena Naţională din Capitală pentru a respecta măsurile de distanţare socială în contextul pandemiei de coronavirus.
AGERPRES (V-autor: Marius Ţone, editor: Mihai Ţenea, editor online: Simona Aruştei)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?