Cel mai mare drumar din România a câștigat încă un contract major: centura Galați, 705 milioane de lei pentru firmele lui Dorinel Umbrărescu

Cel mai mare drumar din România a câștigat încă un contract major: centura Galați, 705 milioane de lei pentru firmele lui Dorinel Umbrărescu

Consorțiul de firme controlate de omul de afaceri băcăuan Dorinel Umbrărescu a câștigat vineri contractul de 705 milioane de lei fără TVA pentru construcția șoselei de centură a Galațiului, a anunțat ministrul Transporturilor, Lucian Bode, citat de Agerpres.

Ofertantul desemnat câştigător este asocierea SA&PE Construct SRL – SC Spedition UMB SRL – SC Tehnostrade SRL, cu preţul de 705.282.636,69 lei fără TVA. Durata contractului este de 12 luni perioada de proiectare şi 42 luni perioada de execuţie a lucrărilor.

Dorinel Umbrărescu a devenit în ultimii ani cel mai mare constructor român de proiecte de infrastructură rutieră. Doar în ultimele trei luni, firmele sale au câștigat alte trei contracte majore, în valoare totală de 2 miliarde de lei.

E vorba despre lotul Zimbor-Poarta Sălajului, parte din Autostrada Transilvania, pentru care s-a și semnat contractul de proiectare și execuție, și tronsoanele 3 și 4 din Drumul expres Craiova-Pitești.

Centura Galațiului

Ministrul Bode a anunțat că centura ocolitoare a Galațiului ”este parte a unui complex de investiţii pe care noi îl gândim în regiunea Dobrogea, în regiunea Dunării de Jos, în care vom conecta această regiune, pe de o parte cu coridorul IX, coridorul de transport Ploieşti – Buzău – Focşani – Bacău – Paşcani – Suceava – Siret şi, pe de altă parte, vom conecta această regiune prin VO Galaţi, drumul expres Brăila-Galaţi-podul de la Brăila, drumul expres Brăila – Tulcea, drumul expres Tulcea – Constanţa de coridorul principal pan-european, coridorul IV – Constanţa-Bucureşti-Sibiu-Nădlac”.

Ministrul a precizat că speră ca semnarea contractului de achiziţie publică să fie posibilă în cel mai scurt timp, dacă nu vor exista contestaţii.

Cine este Dorinel Umbrărescu. Cunoscut ca fiind „unul dintre cei trei regi români ai asfaltului” – alături de Dan Besciu (Euroconstruct Trading ’98) și Costel Cășuneanu (Pa&Co International), împreună cu care a lucrat la construcția tronsonului Moara Vlăsiei-Ploiești, parte din autostrada București-Ploiești – Dorinel Umbrărescu este, însă, singurul care a reușit să-și țină firmele pe linia de plutire și să evite insolvența. Acum, cele trei firme controlate de familia Umbrărescu – Tehnostrade, Spedition UMB și SA&PE Construct – sunt printre marile companii de construcții, care lucrează în România.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cum a devenit interlopul Calu proxenetul șef din Tenerife. O fostă membră PRM, colegă de dosar

2 Șansele tancurilor rusești în fața celebrelor blindate americane M1 Abrams, care ar putea ajunge în Ucraina

3 Militarii ucraineni au distrus o stație radar de război electronic, care poate fi inclusă în categoria „arme valoroase ale armatei ruse”

4 Ce urmează după referendumuri: Novorusia, proiectul care ar deveni realitate?

5 Explozii puternice în jurul gazoductelor Nord Stream din Marea Baltică / Operatorul anunţă că acestea au suferit avarii „fără precedent”