Cel mai mare drumar din România a câștigat încă un contract major: centura Galați, 705 milioane de lei pentru firmele lui Dorinel Umbrărescu

Cel mai mare drumar din România a câștigat încă un contract major: centura Galați, 705 milioane de lei pentru firmele lui Dorinel Umbrărescu

Consorțiul de firme controlate de omul de afaceri băcăuan Dorinel Umbrărescu a câștigat vineri contractul de 705 milioane de lei fără TVA pentru construcția șoselei de centură a Galațiului, a anunțat ministrul Transporturilor, Lucian Bode, citat de Agerpres.

Ofertantul desemnat câştigător este asocierea SA&PE Construct SRL – SC Spedition UMB SRL – SC Tehnostrade SRL, cu preţul de 705.282.636,69 lei fără TVA. Durata contractului este de 12 luni perioada de proiectare şi 42 luni perioada de execuţie a lucrărilor.

Dorinel Umbrărescu a devenit în ultimii ani cel mai mare constructor român de proiecte de infrastructură rutieră. Doar în ultimele trei luni, firmele sale au câștigat alte trei contracte majore, în valoare totală de 2 miliarde de lei.

E vorba despre lotul Zimbor-Poarta Sălajului, parte din Autostrada Transilvania, pentru care s-a și semnat contractul de proiectare și execuție, și tronsoanele 3 și 4 din Drumul expres Craiova-Pitești.

Centura Galațiului

Ministrul Bode a anunțat că centura ocolitoare a Galațiului ”este parte a unui complex de investiţii pe care noi îl gândim în regiunea Dobrogea, în regiunea Dunării de Jos, în care vom conecta această regiune, pe de o parte cu coridorul IX, coridorul de transport Ploieşti – Buzău – Focşani – Bacău – Paşcani – Suceava – Siret şi, pe de altă parte, vom conecta această regiune prin VO Galaţi, drumul expres Brăila-Galaţi-podul de la Brăila, drumul expres Brăila – Tulcea, drumul expres Tulcea – Constanţa de coridorul principal pan-european, coridorul IV – Constanţa-Bucureşti-Sibiu-Nădlac”.

Ministrul a precizat că speră ca semnarea contractului de achiziţie publică să fie posibilă în cel mai scurt timp, dacă nu vor exista contestaţii.

Cine este Dorinel Umbrărescu. Cunoscut ca fiind „unul dintre cei trei regi români ai asfaltului” – alături de Dan Besciu (Euroconstruct Trading ’98) și Costel Cășuneanu (Pa&Co International), împreună cu care a lucrat la construcția tronsonului Moara Vlăsiei-Ploiești, parte din autostrada București-Ploiești – Dorinel Umbrărescu este, însă, singurul care a reușit să-și țină firmele pe linia de plutire și să evite insolvența. Acum, cele trei firme controlate de familia Umbrărescu – Tehnostrade, Spedition UMB și SA&PE Construct – sunt printre marile companii de construcții, care lucrează în România.


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...