Celulă a organizației mafiote 'Ndrangheta, destructurată în nordul Italiei

Celulă a organizației mafiote 'Ndrangheta, destructurată în nordul Italiei

Poliția italiană a anunțat marți destructurarea unei celule a mafiei 'Ndrangheta specializată în trafic de cocaină și alte infracțiuni în provincia Como din nordul țării, transmite dpa.

Fotografii: (c) EPA / CARABINIERI

Potrivit carabinierilor, 21 de persoane au fost arestate și trei plasate în arest la domiciliu în cadrul operațiunii de marți. Între suspecții reținuți se numără și primarul din Seregno, un orășel situat la 25 km nord de Milano.
Suspecții sunt acuzați între altele de apartenență la o organizație mafiotă, trafic de droguri, posesie ilegală de arme, corupție și asalt. Primarul din Seregno Edoardo Mazza, din formațiunea Forza Italia a fostului premier Silvio Berlusconi, este bănuit că i-a acordat favoruri unui om de afaceri având legături cu mafia pentru a-și cumpăra voturi.
Născută în Calabria, în sudul Italiei, 'Ndrangheta și-a extins "tentaculele" până în nordul țării și mai departe, fiind principalul "importator" de cocaină în Europa. Președintele regional din Lombardia, Roberto Maroni, a subliniat pe postul Radio24 că 'Ndrangheta este "cea mai periculoasă organizație mafiotă deoarece s-a infiltrat în economie și are legături cu instituțiile politice".

Lombardia, care cuprinde Milano și Como, este una din cele mai bogate regiuni ale Italiei. În 2010, pe când era ministru de interne, Maroni a negat că infiltrarea mafiei reprezintă o problemă serioasă în nordul Italiei, menționează dpa.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 I-a mirosit pe ruși? / Adelin Petrișor a demisionat de la Euronews România cu doar câteva zile înainte de lansarea postului

2 VIDEO Priviți, 7 lovituri „chirurgicale” aplicate de ucraineni unităților ruse ascunse printre casele unui sat

3 „Toaleta de pe plajă a fost distrusă” / Mesajul ucrainenilor după un atac rusesc cu rachete Kalibr asupra Odessei

4 „Elitele GRU şi FSB cred că Putin a pierdut războiul. Ele văd o lovitură de stat ca pe o posibilitate realistă”

5 „Navele rusești nu vor avea unde să se ascundă în Marea Neagră”