Centrele pentru refugiați din Germania, pe jumătate goale (presă)

Centrele pentru refugiați din Germania, pe jumătate goale (presă)

Mai mult de jumătate dintre locurile disponibile în centrele pentru primirea de refugiați din Germania sunt în prezent neocupate, ca urmare a închiderii rutei balcanice, acțiune care a redus în mod considerabil afluxul de imigranți, notează, luni, cotidianul german Bild, citat de AFP.

Din totalul celor 348.361 de locuri repartizate pe tot teritoriul german, doar 157.215 sunt în prezent ocupate, potrivit unei numărători efectuate de publicația citată în cele 16 landuri.

Aceste cifre nu vizează decât centrele de primire a refugiaților. Ulterior, refugiații sunt îndreptați spre centre pentru solicitanți de azil sau pentru primiri de urgență, sau au posibilitatea de a-și căuta ulterior un loc de cazare.

Printre landurile unde aceste centre de primire sunt cele mai aglomerate figurează Bavaria, care în virtutea poziției sale geografice a primit cea mai mare parte dintre migranți la sosirea acestora în Germania, după periplul lor prin Balcani.

Bavaria, puternică și bogată regiune din sudul țării, nu încetează să solicite în ultimele luni o înăsprire a politicii în acest domeniu, mergând până la închiderea frontierei cu Austria, și să atenționeze că se află la capătul capacităților sale de preluare a migranților.

În schimb la Berlin, unde autoritățile locale au fost complet depășite de afluxul de migranți care a provocat o situație haotică, doar jumătate din locurile de primire sunt ocupate.

După ce în 2015 au sosit peste un milion de migranți în Germania, sosirile de sirieni, irakieni, dar și de afgani în această țară s-au redus considerabil, mai ales după închiderea, la începutul lui martie, a frontierei greco-macedonene.

În februarie, în Germania au fost contabilizați 61.428 de solicitanți de azil, cu o treime mai puțin decât în luna precedentă (91.671 de persoane), potrivit Ministerului de Interne.

AGERPRES/(AS — autor: Adriana Matcovschi, editor: Gabriela Ionescu, editor online: Simona Aruștei)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Voi știți cine e marmota asta?

2 Sechestrată și umilită în casa unui judecător

3 VIDEO Interlopul Armin Bitzy i-a luat gâtul cămătarului Gabi „Șef" în fața unor copii care se jucau

4 Uite o chestie interesantă despre patronul Digi

5 Așa o fi?