Centrul de Comunicare Strategică: Facem apel la reprezentanţii presei prezenţi în localitatea Bâlteni la moderaţie

Centrul de Comunicare Strategică face apel la jurnaliştii prezenţi în localitatea Bâlteni, din judeţul Gorj să dea dovadă de "moderaţie" şi să respecte indicaţiile autorităţilor, pentru a nu fi afectată în niciun fel intervenţia acestora şi ancheta epidemiologică.

"Având în vedere interesul manifestat de mass-media faţă de cazul înregistrat în judeţul Gorj, necesitatea de a respecta intimitatea şi drepturile celor implicaţi, dar şi necesitatea adoptării unui set de reguli de protecţie, facem apel la reprezentanţii presei prezenţi în localitatea Bâlteni şi în oricare altă zonă de expunere la moderaţie. În astfel de situaţii este obligatoriu să fie respectate indicaţiile autorităţilor, să se păstreze o distanţă de siguranţă de minim 20 de metri faţă de locuinţa persoanelor unde se desfăşoară ancheta epidemiologică, să nu fie afectată în niciun fel intervenţia autorităţilor. Personalul specializat al Ministerului Afacerilor Interne şi al Ministerului Sănătăţii este prezent în zonă şi aplică protocoalele standard la nivel mondial pentru astfel de situaţii", se arată într-un comunicat remis de Ministerul Sănătăţii.

Un cetăţean italian în vârstă de 71 de ani depistat recent ca infectat cu virusul COVID-19 a fost în România, la Craiova, între 18 şi 22 februarie, informează Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

"Autorităţile române au activat protocoalele necesare în acest tip de situaţie, urmând a fi declanşată o anchetă epidemiologică şi dispuse măsurile de carantină sau izolare, după caz", precizează sursa citată.

Potrivit MAE, bărbatul are cetăţenie italiană şi în timpul şederii sale în România a vizitat rudele soţiei sale, cetăţean român, şi a avut mai multe întâlniri de afaceri.

Informaţiile transmise în acest caz sunt atribuite Centrului de Comunicare Strategică, reunit în contextul epidemiei de coronavirus.

MAE arată că, potrivit datelor furnizate autorităţilor române de Protecţia Civilă Italiană, bărbatul a aterizat pe aeroportul din Craiova în data de 18 februarie.

"În perioada în care acesta a fost în România, a locuit în judeţul Gorj, unde a luat contact cu soacra sa şi cu alte persoane. La acest moment, s-a declanşat o anchetă epidemiologică, urmând a fi identificate cu exactitate toate persoanele cu care cetăţeanul italian a intrat în contact", mai precizează ministerul. AGERPRES / (AS - autor: Antonia Niţă, editor: Marius Frăţilă, editor online: Alexandru Cojocaru)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Se inaugurează o nouă autostradă: Tronsonul din autostrada Transilvania care părea imposibil de deschis …

2 Bine scris...

3 Cătălin Sindile, unul dintre capii Jandarmeriei de la 10 August, pus sub acuzare pentru orele suplimentare înc…

4 BREAKING Rareș Bogdan, mesaj de ultimă oră care dă frisoane „Ciumei Roșii”!

5 Băsescu în direct către Firea: Cea mai preacinstită fecioară, sunteți putredă de coruptă, nu mai vorbiți de Ni…