China va acorda vize de intrare pe teritoriul său anumitor cetăţeni străini vaccinaţi cu un ser chinezesc

China va acorda vize de intrare pe teritoriul său anumitor cetăţeni străini vaccinaţi cu un ser chinezesc

China este pe cale să relaxeze restricţiile de intrare pe teritoriul său pentru cetăţenii unor ţări, printre care SUA, cu condiţia ca aceştia să fi fost imunizaţi cu un vaccin chinezesc, informează marţi AFP.

Pentru a preveni o reapariţie a epidemiei de coronavirus, frontierele chineze sunt închise de un an de zile pentru majoritatea cetăţenilor străini. China, unde COVID-19 a apărut la sfârşitul lui 2019, afirmă că astfel a reuşit să eradicheze de atunci epidemia pe teritoriul său.

Ambasada Chinei în SUA a anunţat luni într-un comunicat că va începe să trateze cererile pentru viză ale celor "care au primit un vaccin chinezesc împotriva COVID-19", chiar dacă niciun ser chinezesc nu este încă disponibil pe teritoriul american.

Această reluare a procedurii se aplică vizelor de lucru, de călătorie în scop de afaceri şi din "raţiuni umanitare" precum reuniunile de familie.

Potrivit comunicatului, procedura vizează candidaţii care au primit două doze de vaccin sau chiar una singură cu cel puţin 14 zile înainte de a solicita viza. Cu toate acestea, o carantină ce poate ajunge la trei săptămâni va rămâne obligatorie după sosirea lor pe teritoriul chinez.

Ambasadele Chinei în mai multe ţări, printre care India, Pakistan, Filipine, Italia şi Sri Lanka, au publicat comunicate similare, însă niciun vaccin chinezesc nu este disponibil în unele dintre aceste ţări unde a fost anunţată măsura, cum sunt India sau Italia, ceea limitează anvergura anunţului făcut de China.

Franţa nu este vizată de această relaxare a restricţiilor, precizează AFP.

Beijingul îşi accelerează campania de vaccinare destinată populaţiei sale, cu patru vaccinuri locale autorizate, însă niciun vaccin străin nu a fost deocamdată aprobat de autorităţile chineze.

De asemenea, China a exportat masiv vaccinuri proprii în străinătate, pentru a atenua criticile internaţionale în ceea ce priveşte modul în care a gestionat criza sanitară la începutul pandemiei, notează AFP.

Vaccinuri chinezeşti au fost livrate în câteva zeci de ţări, printre care Turcia, Indonezia şi Cambodgia, iar Beijingul intenţionează să exporte alte aproape 400 de milioane de doze, potrivit mass-media chineze. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Bătaie la Antene! / Încăierare în baie la Antena Stars!

2 „Eu încep să cred că Dominic Fritz ăsta este prost. Dar prost rău”

3 Miracol în politică! / Uite pe unul care a renunțat la ciolan pentru principii!

4 A fost arestat interlopul care jefuia români în benzinăriile din Austria

5 STENOGRAME „Tu ești curvă, dacă ai atitudinea asta…Băi! Tu cât de dobitoacă să fii…​” / Interlop către noua șefă…