Ciclism: Chris Froome, exonerat de UCI după controlul antidoping "anormal" din Turul Spaniei

Ciclism: Chris Froome, exonerat de UCI după controlul antidoping "anormal" din Turul Spaniei

Uniunea Ciclistă Internaţională (UCI) a anunţat uni că l-a exonerat pe Chris Froome, decizând să închidă procedura legată de controlul antidoping anormal efectuat de rutierul britanic în septembrie 2017, cu ocazia Turului Spaniei, informează AFP.

Pe baza concluziilor Agenţiei Mondiale Antidoping, care a admis, pe 28 iunie, că nivelul ridicat de salbutamol nu constituie un control pozitiv, UCI "a decis să închidă procedura" care îl viza pe Froome, liderul echipei Sky.

"Pe 28 iunie 2018, AMA a informat UCI că acceptă, pe baza analizei sale asupra faptelor specifice ale afacerii, că rezultatele eşantionului domnului Froome nu constituie un rezultat analitic anormal", a precizat UCI într-un comunicat.

Într-un mesaj postat pe contul său Twitter, Chris Froome, s-a declarat "recunoscător şi uşurat" că a fost exonerat de UCI şi poate lăsa ''în urmă acest capitol", care i-a dat atât de multe emoţii în ultimele nouă luni.

"Le mulţumesc tuturor celor care m-au susţinut şi au crezut în minte", a adăugat ciclistul britanic.

Froome a făcut obiectul unui rezultat anormal la salbutamol (concentraţia găsită în proba sa de urină avea un nivel dublu faţă de limita autorizată), după un control antidoping efectuat pe 7 septembrie, în Vuelta de Espana. De atunci, experţii juridici şi ştiinţifici ai LADS, unitatea antidoping a UCI, s-au confruntat cu experţii recrutaţi de către Sky şi ciclistul britanic.

Organizatorii Turului Franţei, care au anunţat că se opun participării lui Froome la ediţia din acest an a cursei din Hexagon, ar putea fi obligaţi acum să facă un pas înapoi, scrie cotidianul L'Equipe.

Chris Froome şi echipa sa au făcut apel împotriva deciziei de excludere din Turul Franţei, în faţa Camerei de arbitraj pentru sport din cadrul Comitetului olimpic francez, care va examina acest dosar marţi, o decizie fiind aşteptată pentru ziua de miercuri.
AGERPRES (autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Ţenea, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”