Cinci alimente care reduc glicemia. Sunt ideale pentru diabetici, dar nu numai

Cinci alimente care reduc glicemia. Sunt ideale pentru diabetici, dar nu numai

Nivelurile ridicate de zahăr din sânge pot fi un indicator timpuriu al diabetului și pot duce la diverse afecțiuni ale organismului, dacă nu sunt tratate corespunzător. Odată instalat diabetul, pacientul trebuie să fie atent la alimentație. Unele alimente sunt eficiente în reducerea glicemiei.

Scorțișoara reduce nivelul glicemiei FOTO Shutterstock

Producția slabă de insulină contribuie la creșterea nivelului de zahăr din sânge, iar o creștere constantă a glicemiei poate afecta nervii și celulele, deteriorând în același timp alte organe ale corpului.

Există însă alimente care sunt bogate în substanțe nutritive și pot aduce beneficii pentru sănătate, scăzând, în același timp, glicemia.

Iată cinci alimente care reduc glicemia și sunt tocmai bune pentru cei care suferă de diabet, dar nu numai.

1. Scorțișoară

Scorțișoara ajută la îmbunătățirea transportului glucozei în celule, menținând în același timp un control asupra nivelului de insulină și, astfel, reducând nivelul de zahăr din sânge și luptând împotriva diabetului. Aceasta diminuează chiar și indicele de masă corporală (IMC) la persoanele care suferă de diabet. Fiind bogată în mai multe substanțe nutritive, scorțișoara este benefică la dietă, deoarece poate gestiona nivelul lipidelor și ajută la gestionarea greutății corporale.

2. Bame

Bamele conțin cantități excelente de flavonoide, un antioxidant care ajută la îmbunătățirea sănătății cardiovasculare, scăzând în același timp nivelul ridicat de zahăr din sânge. În acest superaliment se găsesc, de asemenea, compuși cunoscuți sub numele de polizaharide, care pot avea un efect drastic asupra nivelului ridicat de zahăr din sânge.

Bamele sunt ideale pentru diabetici

Bamele sunt ideale pentru diabetici

3. Iaurtul

Alimentele fermentate, cum ar fi iaurtul, conțin probiotice care pot acționa excelent asupra nivelului ridicat de zahăr din sânge, îmbunătățind în același timp sănătatea intestinelor și digestia și contribuind la sănătatea inimii. Adăugați-l la masă, consumați-l ca o gustare sau amestecați-l în smoothie-uri pentru rezultate eficiente.

Iaurtul este un aliment benefic pentru sănătate

Iaurtul este un aliment benefic pentru sănătate

4. Cereale integrale

Cerealele integrale conțin multiple substanțe nutritive care sunt o binecuvântare pentru sănătatea ta generală. Cerealele integrale posedă cantități decente de fibre solubile care vor ajuta la echilibrarea nivelului de zahăr din sânge, vă mențin sătul și scad în greutate. Cerealele integrale, inclusiv ovăzul, quinoa și grâul integral, pot fi ușor de inculcat în dieta ta. Consumați-le zilnic pentru a asista la rezultate semnificative.

Cerealele integrale sunt recomandate pentru o dietă sănătoasă  FOTO Pexels

Cerealele integrale sunt recomandate pentru o dietă sănătoasă FOTO Pexels

5. Legume cu frunze verzi

Potasiul scăzut contribuie, de asemenea, la niveluri ridicate de zahăr din sânge și sporește și mai mult riscul de diabet și complicațiile sale. Legumele cu frunze verzi sunt pline de multiple substanțe nutritive sănătoase pentru inimă, inclusiv fibre și potasiu, care pot ține sub control nivelul de zahăr din sânge, notează Pinkvilla .

Legumele cu frunze verzi sunt recomandate  FOTO Shutterstock

Legumele cu frunze verzi sunt recomandate FOTO Shutterstock

Spanacul, methi, varza etc. conțin o multitudine de vitamine și minerale. De la smoothie-uri sau adăugate în sandvișuri, până la legume prăjite - consumați acest superaliment într-o multitudine de moduri pentru a vă bucura de arome și de bunătatea nutrienților, toate la un loc.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...