Cine este fosta parlamentară norvegiană care s-a înrolat în Legiunea Internațională ce luptă împotriva rușilor în Ucraina

Cine este fosta parlamentară norvegiană care s-a înrolat în Legiunea Internațională ce luptă împotriva rușilor în Ucraina

Sandra Andersen Aira, o fostă parlamentară norvegiană, s-a înrolat în Legiunea Internațională de voluntari care luptă în Ucraina împotriva forțelor armate ruse.

Fosta parlamentara norvegiana Sandra Andersen AiraFoto: Twitter

Informația a fost dezvăluită de Anton Gherașenko, un oficial de la Kiev și consilier în cadrul ministerului ucrainean al Internelor.

Acesta spune că fosta parlamentară norvegiană nu a fost niciodată în Ucraina înainte și că s-a deplasat la Kiev la aproximativ o săptămână după declanșarea „operațiunii militare speciale” de către președintele Vladimir Putin pe 24 februarie.

Gherașenko precizează că Andersen Aira s-a înrolat ca medic în Legiunea Internațională a Ucrainei.

Fosta parlamentară norvegiană este căsătorită cu un soldat profesionist

În vârstă de 35 de ani și de meserie pescar, Andersen Aira a fost între 2017 și 2021 membră a parlamentului minorității Sámi din Norvegia. Poporul Sámi este o minoritate indigenă ce trăiește în Scandinavia de Nord (nordul Norvegiei, Suediei, Finlandei) și în nordul Rusiei (Peninsula Kola).

După ce și-a dus la capăt mandatul în legislativ ea făcut naveta între Statele Unite și Norvegia, ocupându-se de afacerea sa din domeniul pescuitului, stabilindu-se în cele din urmă de cealaltă parte a Oceanului Atlantic în luna iulie a anului trecut.

Ea a povestit într-un interviu acordat televiziunii norvegiene NRK în luna ianuarie a acestui an că în SUA a cunoscut „marea dragoste a vieții” ei, pe James Reese Staley (28 de ani) un soldat profesionist.

Staley este staționat la baza militară Fort Benning din statul Georgia, având gradul de căpitan în cadrul forței de elită Rangers a armatei americane. Nu este clar dacă și acesta s-a înrolat în Legiunea Internațională ce luptă în Ucraina.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Nunta odraslei interlopului Nuțu Cămătaru, „udată” cu grămezi de bani de Cosmin Olăroiu și Codin Maticiuc

2 „Cresc frustrările printre soldații ruși” / Interceptări ale serviciilor de informații poloneze

3 Au scos de la naftalină vechile rachete sovietice! / Semne evidente că Rusia gâfâie pe frontul din Ucraina

4 Dmitri Medvedev ar fi încercat să se sinucidă? Presa din Ucraina susține că s-ar fi găsit și mai multe bilețele de adio

5 Pe unde își țin banii miliardarii României / Detaliile inedite din dosarul furtului din casa „regelui pavelelor”