Cine sunt Carmen Dan și Speranța Cliseru, ministrul și prefectul care au ordonat violențele jandarmilor: slugile lui Dragnea și Firea!

Cine sunt Carmen Dan și Speranța Cliseru, ministrul și prefectul care au ordonat violențele jandarmilor: slugile lui Dragnea și Firea!

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei a justificat sâmbătă violența extremă împotriva demonstranților prin existența unui ordin dat de prefectul Bucureștiului, Speranța Cliseru. La rândul său, prefectul este coordonat de Ministrul Administrației și Internelor, Carmen Dan.

Speranța Cliseru a fost numită în 6 iulie de premierul Viorica Dăncilă în funcția de prefect al Bucureștiului. Cliseru a fost mâna dreaptă a primarului de Voluntari, Florentin Pandele, care este și soțul Gabrielei Firea. Cliseru a fost administrator public al Voluntariului, director executiv în Primăria Voluntari, dar și prefect de Ilfov.

În 2016, când Gabriela Firea a câștigat primăria București, Cliseru a fost numită imediat consilier și a controlat mare parte din activitatea instituției. Ulterior, ea a fost plantată de Firea în consiliile de administrație de la două firme ale primăriei, dar și administrator provizoriu al RATB.

În luna mai, Cliseru a renunțat la aceste posturi pentru a da concurs de funcționar public în Primăria București. Astfel, un document de la Direcția de Resurse Umane al Primăriei consultat de G4Media.ro arată în în 30 mai Speranța Cliseru era declarată admisă la concursul pentru ocuparea unui post de expert la Direcția Fonduri Nerambursabile / Serviciul Proiecte POIM. Explicația acestei aparente retrogradări e simplă: ca să poată fi numită prefect, Speranța Cliseru trebuia să fie funcționar public.

La rândul său, Carmen Dan este unul dintre loialii lui Liviu Dragnea, cel care a promovat-o din funcția de secretară la școala din Videle și funcționară la ghișeul unei bănci în Consiliul Județean Teleorman. Ulterior, Carmen Dan a devenit prefect de Teleorman și ministru de Interne, susținută puternic de Dragnea.
Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Fugarul Rizea îl dă în gât pe Adrian Năstase / Unde au fost dosite tablourile scumpe înainte de percheziți…

2 Un zvon...

3 Cum funcţionează softul de spionaj Pegasus, cum poţi vedea dacă eşti „pândit” prin telefon

4 Surpriză totală! Cu cine suntem, genetic, aproape identici

5 O fotografie rară cu 3 dintre devalizatorii României: Bittner, Cocoș și Petrache